ESKİPAZAR ESKİ BELEDİYE BAŞKANI EROL SERİN MHP ESKİPAZAR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN MÜRACAATINI YAPTI


 

serin-aday

Eskipazar’da 1989-2002 Yılları arasında üç dönem ve 13 buçuk yıl Belediye Başkanlığı yapan Erol Serin, 12 yıl aradan sonra tekrar siyaset arenasına çıktı.

Erol Serin, Eskipazar’dan Milliyetçi Hareket Partisi Adaylığı için müracaat yaptı ve MHP’nin Eskipazar’da aday adayı oldu.

1975 Yılında Eskipazar’da Ülkü Ocakları Kuruculuğu ve Başkanlığı yaparak siyasete başlayan Erol Serin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Eskipazar’da ilçe kuruculuğunda da bulunmuştu. Ardından Doğru Yol Partisi’nde siyasete devam eden Serin, Eskipazar tarihinde en uzun Belediye Başkanlığını yaptı ve 13 buçuk yıl hiç aralıksız başkanlık koltuğunda oturdu.

2002’de siyasete ara veren Erol Serin aradan geçen 14 yıl sonra tekrar meydanlara çıktı.

MHP Eskipazar Belediye Başkan Aday Adayı olan Erol Serin, Karabük Net Haber’e yaptığı açıklamada “Eskipazar’ı siyaseti bıraktığım 2002 yılından bu yana izliyorum ve çok olumsuzluklar görmeye başladım. Yerel yönetimlerin başına gelen idareciler, Eskipazar’ın yiğit ve mert insanına hak ettiği ilgi ve alakayı göstermedi. İstenilen hizmeti vermedi. Benim halkımı orada itip kakmaya çalıştılar. Bu yaşananlara daha fazla göz yumamazdım. Her şeyimi borçlu olduğum Eskipazar ve Eskipazar’ın halkına hak ettiği ilgi, alaka ve hizmeti vermek için tekrar yola çıktım. Zaten uzun yıllardır hemşerilerim tarafından büyük baskılar görüyordum. Allah yardımcımız olsun.” Diye konuştu.

Serin ayrıca “Karabük’te yaptığı hizmetler ile marka haline gelen Rafet Vergili ağabeyimin de destekleri ile Allah nasip ederse büyük hizmetler getireceğime inanıyorum. “ dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde belirlediği ve kamuoyuna gayri resmi olarak lanse ettiği Yüksel Yılmaz ile seçime girme planı Yılmaz’ın vaz geçmesi ile boşa çıkmıştı.

MHP’nin Eskipazar’da eski ilçe başkanı olan Muharrem Kaynar ile Erol Serin şu anda resmi aday adayları.

Eskipazar halkı ve eşrafı ise AK Parti karşısında MHP’nin Erol Serin ile bir başarıya ulaşabileceğini net bir şekilde ifade ediyorlar. Eskipazarlıların Erol Serin’in MHP’den adaylığına endekslendiğini ve bir beklenti içine girdiği de belirtilmekte.