Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, bu gün bir basın toplantısı düzenledi.

Emeklinin yılbaşında aldığı %25’lik zammın eriyip gittiğini ve açlık sınırının altında maaş aldıklarını ifade eden Bulut, biran önce emekli maaşlarında iyileştirme yapılması gerektiğini ve bayramda da 2 Bin 500 TL ikramiye verilmesi gerektiğini belirtti.

TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Herkes birbirine soruyor. Ne oluyor diye, emekliler de bize soruyor. Bu hayat pahalılığı, bu fiyatların önlenemez yükselişi ne zaman duracak? Artık dayanma gücümüz kalmadı, bıçak kemiğe dayandı.

6 aydır emeklinin iştigal ettiği her şeye %100’ün üzerine zam geldi. Etinden sütüne, peynirinden zeytinine, şekerinden ununa, kömüründen doğalgazına, mazotundan benzinine, elektriğinden ulaşımına, domatesinden patatesine, soğanına velhasıl her şeye. Artık emeklilerimiz kilo ile alma yerine tane ile almaya başladılar.

Emeklilerimizin yılbaşında aldığı %25 zam 3 ayda eridi gitti. Açlık sınırının 4900 TL olduğu ülkemizde emekli, dul ve yetimlerimizin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında kaldı.

Ülkemizin kalkınmasında emeği olan, alın teri olan emeklilerimizin durumlarının biran evvel düzeltilmesi için emeklilerimize biran evvel seyyanen zam yapılmasını istiyoruz.

Önümüzdeki Mübarek Ramazan Bayramına az bir zaman kaldı. Bayram ikramiyesinin en az 2500 TL olmasını talep ediyoruz.

İntibak yasasının biran evvel çıkması,

Ek ödemenin arttırılması,

Aylık bağlama oranlarının yeniden düzenlenmesi,

Hastane katkı paylarının kaldırılmasını,

3600 ek göstergenin kapsamına emeklilerin dahil edilmesini istiyoruz.

Rafta yağı şekeri olmayıp da deposundan tonlarca çıkana, karaborsacılık yapana, günde 2-3 fiyat değiştirenlerle mücadele edilip daha sert tedbirler alınmasını talep ediyoruz.

Bu ülke bizim. Çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Emekliler tecrübe sahibi akil insanlardır. Yapılanları yapılacakları unutmazlar.

Ramazan ayının mutluluk, sağlık, huzur getirmesini, Ramazan Bayramına kavuşmamızı diler, saygılar sunarım.”

Editör: Haber Merkezi