20130213AW000887_04Karabük’ün Eflani ilçesi belediyesi tarafından 4.’sü düzenlenen “Şair İbrahim Yıldız Şiir Ödülü” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Eflani Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen “Şair İbrahim Yıldız Şiir Ödülü” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Eflani Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen programla ödülleri verildi.

Programa; İlçe Kaymakamı Tolga Özdemir, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, daire müdürleri, şairler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Belediye Başkanı Ertuğrul, yarışmaya katılanlara teşekkür ederek, “Geçtiğimiz yılda daha fazla katılım vardı, daha fazla şair katılmıştı. Bu yıl katılan şairlerimizin çok daha üst düzeyde olduğuna şahit oldum. Biz ulusal düzede bir yarışma yapmıştık, yurt dışından da katılımcılar var bu yarışmaya. Bizim için önemli olan yerelde şair İbrahim Yıldız’ın doğduğu yerde hakkının verilmiş olmasıydı. Amacımız şair İbrahim Yıldız’ı yaşatmak değil, o şiirleriyle, dostlarının sayesiyle yaşıyor, amacımız ilçemizden başka şair İbrahim Yıldız’ların çıkmasını sağlamak. Eskiden okur-yazar oldunuz zaman bir işte diploma aramadan iş bulabiliyordunuz. Şimdi iki üniversite bitiren insanlar iş bulamıyor. Okur-yazarlık seviyesi ülkemizde yükseldi. Ama yakın zamana yakar kitap okumadığımızdan yakınıyorduk, son zamanlarda okuyanlarımızın sayısı da arttı. Ama yazarlarımızın sayısında pek artış yok. Şuanda aramızda yazan arkadaşlarımızı gururla imrenerek bakıyorum, tebrik ve taktir ediyorum. Daha fazla yazı yazmalarını istiyorum. Özellikle gençlerin ve öğrenciler, İbrahim Yıldız gibi burada aramızda olan şairlerimiz gibi yazmalarını istiyorum” dedi.

20130213AW000887_02İlçe Kaymakamı Tolga Özdemir de, “Ben burada çocukların burada olmasını görmek istiyordum ve gördüm ki onlarda burada. Bundan sonraki dönemlerde de bu tür etkinlikleri yaparız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Şair İbrahim Yıldız Şiir Ödülü” yarışmasında “Taş Meseli” şiiriyle birinci olan Alp Arslan Akman’a ödülünü Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul verdi. Yarışmada “Bir İntihar Coğrafyası Notları” şiiriyle Fesih Vural ve “Dipnot” isimli şiiriyle İbrahim Çelebi mansiyon ödülüne laik bulundu. Şairlere ödülleri verilirken, yarışmaya katılan öğrencilere de ödüller verildi.

 

Editör: Haber Merkezi