Saadet Partisi Karabük Milletvekili adayları çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde pazaryeri ziyareti ile Eflani ziyaretine başlayan Saadet Partisi Milletvekili Adayları, daha sonra ilçe kaymakamlığı başta olmak üzere, ilçedeki tüm resmi kurumları ziyaret ettiler.

İlçe ziyareti kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen milletvekili adayları, gün sonuna kadar çalışmalarına devam etti. Halkın yoğun ilgisi karşısında fazlasıyla mutlu olduklarını dile getiren partililer vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

Saadet Partisi Milletvekilleri adına kısa bir konuşma yapan 1. Sıra Milletvekili adayı Muhsin Çebi; “Bugün köylümüz, çiftçimiz, esnafımız, işçimiz, kısacası tüm halkımız büyük sıkıntılar içerisinde ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakılmışlardır. Bu iktidarın uyguladığı yanlış ekonomik politikalar, emeğin ve alın terinin karşılığını hak edenlere değil rantiyeci küçük bir zümreye aktarmaktadır. Buğday, pirinç, mercimek, saman, et dahil ithal edilir duruma gelmiştir. İthalat demek Hans’ı Coni’yi kalkındırırken, desteklerken, bizim Ahmet’i, Mehmet’i, işinden etmektir. Bugün görüyoruz ki Eflani’de de en büyük sorun işsizlik ve göçtür.

Bizim temel ilkemiz insanları doğduğu yerde doyurmaktır. Bunu yapabilmek; ancak yerli ve milli bir ekonomi ile olur. Sözde yerli ve milli olduğunu iddia eden iktidar 16 yılın sonunda ülkeyi bir ithalat ülkesi haline dönüştürmüştür. Tohumun bile ithal edildiği bir anlayış ne kadar milli olabilir, insanların aklıyla alay eden bir iktidar var karşımızda. Biz geçmişte Eflani ilçemize gelirken, etrafta ekilmemiş bir karış arazi göremezdik. Bugün ise ekili arazi sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır. Çiftçi kardeşim, bizlere; “Ektiğimizin karşılığında aldığınız parayla, harcadığımız mazotun parasını bile ödeyemez olduk. Hem zahmet çekip hem de borçlanıyoruz. Bu yüzden ekin ekmemeye karar verdik.” diyor. Bizde diyoruz ki; Ey iktidar nereye kadar ithalatla gideceksin, son çiftçi toprağını terk ettiğinde ithalatın ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlayacaksın. Değerli hemşehrilerim korkmaya panik yapmaya gerek yok; Milli Görüş iktidarı sizlerin desteğiyle kararlı adımlarla geliyor! Tek yapacağımız yarınımızdan korkmamak için programında millet olmayan bu iktidarı değiştirmek olacaktır. Hepinizi saygı, sevgi ve en kalbi duygularımızla Allah’a emanet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.