VALİ İZZETTİN KÜÇÜK YANGIN ÇIKAN KÖYDE İNCELEMELERDE BULUNDU


-     EVLERİ YANAN KÖYLÜLER ÖNCE YANAN CAMİNİN YAPILMASINI İSTEDİ


 

eflani-yangin-vali
Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde evleri yanan köylüler, olay yerine gelen Vali İzzettin Küçük’ten önce yanan caminin yapılmasını istedi.

Bugün saat 11.30 sıralarında, Eflani'nin Bakırcılar köyünün 35 haneli Kaykıoğlu Mahallesi'nde Necati Kaykı'ya ait evin bacasından çıktığı tahmin edilen yangın rüzgarın etkisi ile büyüyüp yanında bulunan evlere sıçradı. Hızla büyüyen yangına, başta Eflani Belediyesi olmak üzere Karabük, Safranbolu ve Kastamonu'ya bağlı Pınarbaşı, Azdavay ve Daday belediyesi itfaiye ekipleri ile Karabük Orman İşletme Şefliği ekipleri müdahale etti.

20130208AW000841_03Çıkan yangında Necati Kaygı, Ömer Kaygı, İsmail Kaymakçı, Sebahattin Kaymakçı,Ramazan Kaymakçı, Necati Kaykı, Ömer Kaykı ve Cemil Ese'ye ait 8 ev ile cami ve lojmanı ile iki ahır ve ambar yandı. Yangında 11’i büyükbaş çok sayıda küçükbaş hayvan yanarak telef oldu.

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, saat 11.30 civarında ihbar aldıklarını ve 3 araçla yangına müdahale ettiklerini daha sonra ilden ve komşu ilçelerden itfaiye araçlarının geldiğini ancak 8 evin yandığını söyledi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük de köye gelerek incelemelerde bulundu. Sabah saatlerinde çıkan ve rüzgarın şiddeti ile büyüyen yangın sonrası tüm evleri sardığını belirten Küçük, şöyle konuştu;

“Bölgeye Eflani Belediyesi ile çevre ilçelerden itfaiye ekibi sevk edilip gerekli müdahale yapıldı ve köyün tamamının yanması engellendi. Bunun yanında altı ailenin kaldığı evler, cami ve lojman ile içerisinde kimsenin oturmadığı iki ev yandı. Can kaybımız yok ama bazı köylülerimizin büyük ve küçükbaş hayvanları telef olmuş. Bununla geçmiş olsun.”

Evi tamamen yanan Naciye Kaygı isimli kadın, Vali Küçük’e sarılarak her şeyini yitirdiğini belirterek "nereye gideceğim" diye derdini anlattı. Bunun üzerine Vali Küçük, "cana zarar gelmedi. Devlet sizi dışarıda bırakmaz, ne gerekiyorsa yapacağız" diye karşılık verdi.

Bazı köylüler yanan evlerinden önce caminin yapılmasını istedi. Vali Küçük de köylüleri teselli ederek, "camiyi programa alarak yaparız. Hiç merak etmeyin hepsini yerine koyacağız. Caminizi ve evlerinizin en iyisini yapıp yerine koyacağız" dedi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI


20130208AW000841_02 KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK YANAN EFLANİ'NİN BAKIRCILAR KÖYÜNE HEMEN GELEREK İNCELEMELERDE BULUNDU

20130208AW000841_04 ÇOĞU AHŞAPTAN OLAN KÖY EVLERİNDEN YANGIN SONU HİÇBİR ESER KALMADI

20130208AW000841_06 KÖYLÜLER YANAN EVLERİNDEN KURTARABİLDİKLERİ ÜÇ-BEŞ EŞYASININ PEŞİNE DÜŞTÜ

20130208AW000841_05 YANAN KÖY EVLERİNİN BETON BÖLÜMLERİ AYAKTA KALDI

Editör: Haber Merkezi