Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, geçtiğimiz günlerde AK Parti Eflani İlçe Başkanlığından istifa eden Ersin Cebeci’ye sosyal medyasından ders niteliğinde bir cevap verdi.

“Kurumlar kişilerin üzerindedir. Başkanlar, bakanlar, üyeler vaz geçilmez değildir.” Başlığı ile bir yazı paylaşan Eflani’nin AK Partili Başkan İbrahim Ertuğrul, istifa edip giden ilçe başkanı Cebeci’yi kamuoyunu yanıltmakla ve bazı kişileri istifaya zorlamakla suçladı.

Ertuğrul, Cebeci’ye “kimse vaz geçilmez değildir” mesajını verdiği yazısında düşüncelerini şöyle ifade etti;    

“Bu dünya böyle bir yerdir, herkesin her dediği her zaman olacak diye bir kaide yoktur.

Aslolan görevde kalmak memleket için, memleketin gençleri için, insanları için mücadeleye devam etmektir.

Mücadele bazı şahısları önceleyerek değil, tüm insanları kucaklayarak ayrım yapmadan herkes için her zaman ve Allah'ın rızası gözetilerek yapılmalıdır.

Mücadele edilirken nefsin arzusu, şahsi beklenti ve enaniyetten uzak olunmalıdır.

İstifa ederken "ben memleketim ve memleketimin gençleri için mücadele ettim” derken, başkalarının mücadele etmediği iması yapılmamalıdır.

Bizim teşkilatımızdaki herkes, başkanlık, belediye başkanlığı, meclis üyeliği gibi sıfatları olmadan, beklentisi olmadan, iyi niyetle, samimiyetle içimizde bulunan arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızın emeklerine saygı duyulmalıdır.

Ben gidersem herkes gider yaklaşımı, beklentisi ve talebi doğru değildir. Bu arkadaşlarımıza doğruları her açıdan anlatılmalı ve hür iradeleri ile hareket etmelerine imkan verilmelidir.

AK Parti halkın partisidir, AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türk Milletinin değil bütün mazlum milletlerinin umududur.  Bizim üzerimize düşen emanetini gücümüzün yettiği kadar taşımaya devam etmektir.

Yorulan olabilir, bırakmak isteyen olabilir saygı duyarız, lakin bahanelerle ayrılarak, mağdur rolü oynanarak ve arkadaşlarını yanlış bilgilerle kandırıp istifaya zorlayarak kimse bir yere varamaz.

Buradan bir kahramanlık hikayesi çıkmaz. Sn. Ersin CEBECİ, hani helalleşmiştik, hakkımızı helal etmiştik.            

Galiba yeniden helalleşmemiz gerekecek..!”

Geçtiğimiz günlerde il başkanlığına verdiği AK Parti Eflani İlçe Başkanlığından istifa dilekçesinin kabul edildiği Ersin Cebeci ile birlikte bir İl Genel Meclis Üyesi ile iki Eflani Belediye Meclis Üyesinin de istifa dilekçesi verdiği belirtilmesine rağmen, istifaları bu zamana kadar gündeme gelmedi.

Editör: Haber Merkezi