EFLANİ'DE TAŞAN DERELER SU BASKINLARINA NEDEN OLDU


EVİNDE MAHSUR KALAN İMAM ÇOCUKLARINI SIRTINA ALARAK EVİNDEN ÇIKTI


 

eflani-sel

Karabük’ün Eflani ilçesinde iki gündür etkili yağmur su baskınlarına neden oldu.

Eflani ilçesinde etkili olan sağanak yağış ilçeye bağlı bazı köylerde ve mahallelerde su baskınlarına neden oldu.

Osmanlar köyüne bağlı Paşaköprüsü Mahallesi’nde dere yatağının taşması sonucu bazı evler ve ahırlar ile ekili araziler sular altında kaldı.

Paşaköprüsü Camii İmamı Adem Dibekli dere yatağının taşması sonucu ailesiyle birlikte evinde mahsur kaldı. İmam Dibekli çocuklarını sırtına alarak evinden çıkarmaya çalıştı.

Dün akşam saatlerinden beri aralıksız yağan yağmur sonrası sele maruz kaldıklarını söyleyen Adem Dibekli, “Çoluk çocuk evde mahsur kaldık. Odun ve kömürlerde ıslanınca evde sobada yakamadık. Çok mağdur durumda kaldık. Çoluk çocuğu toplayıp memleketim Yeniceye gideceğiz” dedi.

Köy sakinlerinden İrfan Ulusoy ise, “Geçmişte mevcut dere yatağının kapatılarak başka yöne alınması sonrası bu sıkıntıyı her sene yaşıyoruz. Yetkililere durumu söylüyoruz ama bir türlü çözüm bulamadık” dedi.

Gece su baskını olduğunu haberini alan Mustafa Girgin ise, ilçe merkezi girişinde bulunan ahırdaki 25 büyükbaş hayvanı ahırın duvarını kırarak kurtardıklarını söyledi.

Öte yandan, ilçe merkezine bağlı Tabaklar Mahallesi’ndeki dereninde taşması sonrası çok sayıda ev ve ekili arazi ile araçlar su altında kaldı. Traktörlerin yardımı ile su içindeki kalan araçlar kurtarıldı.

Editör: Haber Merkezi