Karabük’ün Eflani İlçe merkezinde bulunan 1888 yılında yapılan ve bir süre kullanıldıktan sonra atıl kalan Taş hanın restorasyonuna başlandı


 

20130820AW000507_02Kısa adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na restorasyon ile ilgili sunulan projeyi kabul edilmesinin ardından Taşhan’ın restorasyon çalışmaları başladı. Konuyla ilgili bilgi veren Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, "Taşhan projemiz kabul edilmişti. Bu eserin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekliydi ve bunu da bu proje ile bunu sağlayacağız." dedi.

Taşhan projesinin tamamlanması ile ilçeye doğa turizmi için gelenlerin hizmetine konaklama alanı olarak sunulacağını da belirten Ertuğrul, "Projenin amacı, tarihi kültür mirası olan ve koruma altında bulunan yıkılmaya başlamış bir tarihi yapıyı restore ederek içinde otel odalarının, Eflani yemeklerinin yapılarak servis edildiği, el sanatları bölümlerinin ve Eflani değerlerinin tanıtılabildiği bir mekan haline getirilerek halkın hizmetine sunmaktır. Eflani'deki bu tarihi önemli yapının restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra ilçe turizmine önemli katkıda bulunacak." dedi.

Restorasyon çalışmaları başlanan tarihi Taşhan ‘ın 300 günde tamamlanacağı öğrenildi.