Eskipazarlı çiftçilere yağlık Ayçiçek tohumlarının dağıtılmasına düzenlenen törenle başlandı.

"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında ve Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda yağlık ayçiçeği ekimi için desteklenen dört ilden biri olan Karabük’te Eskipazarlı çiftçilere Yağlık Ayçiçeği Tohumları dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Eskipazar Gençlik Merkezi bahçesinde düzenlenen tohum teslim törenine Vali Fuat Gürel, Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, siyasi parti temsilcileri, il ve ilçe protokolü, İl Genel Meclis üyeleri Sunay Yaka ve Sırrı Şen ile çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende konuşan ve Eskipazar ilçesinin önemine vurgu yapan Vali Fuat Gürel, “Karabük'ümüzün çok nadide bir ilçesindeyiz, Eskipazar ilçemiz hem antik bir kentte ev sahipliği yapmakta aynı zamanda ilimizin en fazla tarım arazilerinin olduğu, hayvancılığın olduğu önemli bir merkezimiz. Eskipazar ilçemizle alakalı bizim de çalışmalarımız mevcut hem turizmle alakalı hem sanayi ile organize sanayi bölgesiyle ilgili çok önemli yatırımlarımız mevcut. Bunun ötesinde mevcut tarım arazilerinin kullanılmasıyla da ilgili Tarım Müdürlüğümüzün çok önemli çalışmaları var, yıllardır bu bölgede tarım iyi bir şekilde yapılmakta." dedi.

Pandemi dönemi sürecinde yaşanan sıkıntılar sonucunda üretmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Vali Gürel, "Tedarik zincirlerinin ne kadar önemli olduğunu, tedarikin güvenliğinin sağlanmasının, özellikle Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan dolayı ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk." dedi.

Vali Gürel, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Bu kapsamda tarım arazilerimizin en fazla olduğu Eskipazar’da bu arazilerin iyi bir şekilde kullanılması, tarımın çeşit açısından, hangi ürünlere uygun olduğunun tespiti bakımından arkadaşlarımız çalışmalar yaptı ve geçen sene burada ayçiçeğiyle alakalı bir çalışma yapıldı, 250 dönüm civarında bir ayçiçeği ekimi yapıldı ve başarılı oldu. Bu kapsamda il müdürümüzün milletvekillerimizin, siyasilerimizin girişimleriyle de bölgemiz ayçiçeği üretiminde teşvik kapsamına alındı. Tabii sadece bununla yetinilmedi, aynı zamanda tohumluk desteğiyle de alakalı bir çalışma yapıldı, bu manada İl Tarım ve Orman Müdürümüz Çetin Bey'e teşekkür ediyorum. 3000 dönüme yetecek kadar tohum inşallah verilmiş olacak. Hem tohumluk destekleri hem makine tedarikiyle alakalı Tarım Bakanlığımızın çiftçilerimize çok büyük destekler var, İl Özel İdaremizin de destekleri var, yeter ki çiftçilerimiz üretime dönsünler, tarıma dönsünler ve üretimin bir parçası olsunlar.

Devletimiz, milletvekillerimiz ve siyasilerimizle beraber yöredeki tarımın alt yapısının güçlendirilmesi ile ilgili kurumlarımızla birlikte çok iyi çok iyi çalışmalar yürütmekte. Yeter ki vatandaşlarımızın tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi yönünde niyetleri olsun destek istesinler, köylerine geri dönsünler, köylerde üretimin parçası olsunlar, bu anlamda devletimiz her türlü desteği sağlayacaktır.

İlimizin yağlık ayçiçeği ekimi desteklenen dört ilden biri olmasında emeği geçen milletvekillerimize ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Yağlık ayçiçeği tohumlarının çiftçilerimize, Eskipazar ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Protokol konuşmalarının ardından Eskipazar ilçesindeki 24 çiftçiye Yağlık ayçiçeği tohumları Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

Öte yandan Tarım İl Müdürlüğünce verilen bilgilere göre, 2022 yılında Eskipazar ilçesinde 24 çiftçi tarafından 2 Bin dekar, Karabük Merkez ve Eflani ilçesinde 4 çiftçi tarafından Bin dekar alanda olmak üzere il genelinde toplam 3 Bin dekar alanda yağlık ayçiçeği ekimi yapılacak.

Editör: Haber Merkezi