CHP İl, İlçe örgütleri elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamları protesto etmek amacıyla eylem düzenlediler. Çok sayıda pankartın açıldığı eylemde, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten basın açıklamasını okudu.

CHP'nin eylemine CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, İl Genel Meclis Üyesi Nuri Kırımlı, Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, Kadın Kolları Başkanı Serpil Ovacık, İl ve İlçe yöneticileri katıldı.

Zamlarla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Saray iktidarı zam yapmaya doymuyor. Türkiye ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken yangının kundakçıları vatandaşa birde enerji buhran yaratıyor. Elektrikten doğal gaza akar yakıttan köprü geçiş ücretlerine harçlardan vergilere kadar durmaksızın her şeye zam yapılıyor.Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşımızın pazar fileleri boş tencereleri boş cüzdanları boş kaybeden kim 83 milyon peki ya kazanan saray ve yandaşları. Enerji buhranının kahramanı saray iktidarı. Elektrik zamları ile kadameli zam kademeli zulüm politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın baş rolünü AK Parti ilçe başkanı gibi çalışan EPDK üstlendi. Elektrikte kademeli soygunun madurları yine işçi, memur, emekli, çifçi ve esnaf oldu.

Saray iktidarı elektrikte kademeli tarife adı altında Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu. Kademeli zulmü dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam bir üst kademeye yüzde 27 zam yapmayı ihmal etmedi. Dar gelirliye destek olacaklarını söyledi ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenleme ile zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar. Kademeli tarife öyle bir zamana geldiki Aralık ayı zamsız Ocak ayı zamlı elektrik bedelleri ile hesaplandı. Bu geçiş döneminde Aralık ayı tüketiminin  yaklaşık 20 günü eski zamsız tarifeden Ocak ayıda zamlı tarifeden hesaplandı. Ocak ayının büyük zamlı fiyatları büyük tepki topladı çünkü faturalar 2 ila 3 kat arttı. Kademeli zamlı zülüm tarifesinin 2'inci kısmı 1 Şubat tarihindehayata geçirildi. Ak Parti Genel Başkanı saten faiş zam fiyatı ile kademenin 150 kw saat yerine 210 kw saate çıkarılacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk partisi olarak üstüne basa basa kademeli tarife sor sat tarife olmalıdır. Defalarca düşük kademe zam yapılmadan en aza 230 kw saat olalıdır diye uyardık. Sarayın ben yaparım olur zihniyeti ile ısrarlı basiretsiz yönetimi vatandaşın bütçesi yeni gedikler aştı. Değişen hiç bir şey olmadı elektrik tarifelerinde Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları hala yürürlükte. 4 kişilik bir ailenin 230 kw saat elektrik tüketimi için Aralık faturası 210 TL idi Ocak ayında 370 TL oldu. Şubat ayında ise 330 TL olacak yani zam yine zam olarak kaldı. Vatandaş faiş zamların hayat pahalılığın altında eziliyor.Saray iktidarı tarife oyunlarıyla kendi yaptığı zamların üstünü örtmeye çalışıyor. İşin aslı Şubat ayı faturaları vatandaşlara gönderildiğinde bir kez daha ortaya çıkacak. Öte yandan ticaret hane tarifesine de en üst kademeden tarihin en büyük zammı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz elektrik insan hakkıdır ulaşılabilir bir insan yaşam koşullarında ödenebilir bir ücret olamalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısı yapıyoruz. Genel Bşaknımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu'nun daha önce defalarca vurguladığı gibi "kara kış fonu" derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğal gaz da faiş zamlar derhal geri çekilmelidir. 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021 Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127'ye varan zamlı elektrik tüketim beldelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde yıl başında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130 ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 tarımsal sulamada yapın yüzde 195 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir. Halkımıza burdan bir kez daha söz veriyoruz iktidarımızda ekonomik buhrana da enerji buhranına da tümü ile son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız aydınlık günleri hep birlikte kuracağız."

Editör: Haber Merkezi