Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

CHP İl Başkanı Çakır, basın açıklamasında, Karabük İl özel İdaresinde mühendis ve mimar alımında kadın adayların mülakata alınmaması yönündeki iddialara değindi.

Çakır, İl Özel İdare yetkililerinin bu iddialar karşısında sessiz kalmamaları ve kamuoyunu bir açıklama yapmaları gerektiğini vurguladı ve şu ifadelere yer verdi;

“Son günlerde Karabük gündemine yansıyan ve İl Özel İdare bünyesinde yaşanan, 2 önemli iddiaya maalesef yetkili birimlerce açıklayıcı hiçbir bilgi verilmemiştir.

Kamuoyuna yansıyan haberlerde, İl Özel İdaresine alınması düşünülen 1 Mimar, 3 Mühendis, 1 şehir plancısı için müracaat değerlendirme neticesinde, ‘Kadın adayların sözde mülakata bile çağrılmadığı’ kentte tepkilere neden olmuş, ancak ilgili birimlerce konuya açıklık getirilmemesi gerçekten düşündürücü olup tek kelime ile vahimdir.

Yine Özel İdare Başkanlığına ülkenin bu ekonomik sıkıntılı sürecinde, araç alınması konusunda basında ve sosyal medya ağlarında yer alan haberlere de hiçbir açıklama getirilememiştir?

İlgili sınava çağrılmayan Kadın adayların neden çağrılmadığı (?), yine Özel idare kaynaklı bu araç alımı konusunda kamuoyuna yansıyan iddiaların ne derece doğru olduğu (?) acilen, sorumluluk ilkeleri ile şeffaf demokrasi anlayışı gereği kamuoyuna bilgi verilmelidir.”

CHP Karabük İl başkanı Abdullah Çakır, açıklamasında ayrıca Yenice ve Yortan da meydana gelen toprak kayması nedeniyle evsiz kalan ailelerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti ve “Tüm bu konuların takipçisi olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.” Diyerek açıklamasını şu ifadeler ile sürdürdü;

“Diğer yandan Yenice İlçemiz ile Yortan beldemizde meydana gelen toprak kayması neticesinde 30’a yakın ailenin evlerinden çıkartılarak, yakınlarının evlerine yerleştirilmesi çözüm değildir. Bu İnsanların mağdur bırakıldığını belirtiyor ve konu hakkında çözüm önerisi sunuyoruz.

Bölgeye çok acilen konteynerler getirilerek, ailelerin mağduriyetinin geçici düzeltilmesi gereğini yerinde yaptığımız incelemeler ile tespit etmiş bulunmaktayız. Yenice de yaşanan heyelan geçici söylemler ile unutulmaya bırakılmasın, çözümler kesin ve net bir an önce ailelerin istekleri özelliğinde gerçekleşsin istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi