Alt Manşet

CEM ŞAHİN'DEN 'CUMHUR İTTİFAKI' VURGUSU

AK Parti Milletvekili Adayı Cem Şahin, " Ben ve arkadaşlarım, Cumhur İttifakı'na zarar vermemek, Cumhur İttifakı'nı dezavantajlı hale getirmemek için azami bir hassasiyet gösterdik gösteriyoruz."

Abone Ol

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi,  Karabük milletvekili adayı Cem Şahin, Cumhur İttifakının ete kemiğe 15 Temmuz 2016 tarihinde ki darbe teşebbüsünden sonra ete kemiğe büründüğünü ve temellerinin atıldığını söyledi. 

"Allah razı olsun Sayın Devlet Bahçeli'den." diyen Şahin, "Halen de Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duruyor, mücadelesine devam ediyor. Çok büyük bir devlet adamı olduğunu göstermiştir. Biz AK Partililer olarak Sayın Bahçeli'ye Sayın Cumhurbaşkanımıza beka uğruna vermiş olduğu bu destek nedeniyle şükranlarımızı arz ediyoruz. Halen de malumunuz nerede bir açılış olsa, nerede çok önemli bir hükümetin, tasarrufta bulunsa en başta Sayın Devlet Bahçeli oraya gelir, yerini alır. Çünkü her türlü hürmete layık bir devlet adamı olduğunu göstermiştir." diye konuştu. 

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Sayın Bahçeli'yle Cumhurbaşkanının, Cumhur İttifakı'nın temellerini attığını yenileyen Şahin, şöyle devam etti:

"Halen de Cumhur İttifakı'nın sürdürülmesine ilişkin yoğun bir çabaları var. Ona göre motivasyonları var. Devlet ve Cumhur İttifakı'nın temel motivasyonu, devletimizin ve milletimizin bekasına ilişkin hiç bu kadar yüksek olmamıştır. Ancak Kurtuluş Savaşı sırasında belki bu kadar üst düzeye gelmiştir. Şu an aynı süreci ben yaşadığımızı düşünüyorum."

Birinci Dünya Savaşı'nın koşulları ve şartlarını hatırlatarak "O dönem mandacılar yok muydu?" diye soran Şahin, şunları kaydetti:

"Verelim ülkenin idaresini elin İngilizine, Amerikalısına verelim, Sivas Kongresi, Erzurum Kongresi, orada bu büyükelçilerin ne işi vardı? Niye rahmetli Atatürk bunları tabiri caizse kışkışladı. Tam bağımsızTürkiye. Kendi ayakları üzerinde duran bir Türkiye hayali hedefi vardı. Rahmetlinin ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı mücadelesi bu mantıkla verildi. Şimdi günümüze gelelim. Yok mu yine mandacılar? Mandacılar emin olun aynen var. Ne diyorlar buna?

'Efendim Avrupa Birliği yerel yönetimler özellik şartnamesini ben imzalayacağım' diyor. Ben bunları her gittiğim yerde temcit pilavı gibi söylüyorum. Bu benim kendimi tekrar etmek için veya bunlar bizim ezberimizde olduğu için ifade etmiyorum. Vatandaşlarımıza bizim bunu aşılamamız ve akıllarından hiçbir zaman çıkarmamaları gereken bir durum olduğu için ifade ediyorum."

AZAMİ HASSASİYET GÖSTERDİK GÖSTERİYORUZ

Riskin çok büyük olduğunu anlatan Şahin, "Hakikaten çok büyüktür. Bu nedenle Cumhur İttifakı çok önemlidir. Cumhur İttifakı'nın paydaşları var. Orada birtakım siyasi partiler var. Siyasi partilerin bu meseleye bakış açısı nedir? devlet ve milletle karşı. Sayın Bahçeli'yi öncelememin sebebi bu işin başka figürlerindendir.

Doğuda ve güneydoğuda çok ciddi bir mücadele veriyor devlet. Burada huzur sağladı. Bu Cumhur İttifakı'nın motivasyonla hareket ederek dirayetli politikalar uygulaması sayesinde olmuş bir şey. Dolayısıyla özellikle ben ve arkadaşlarım, milletvekili adayı arkadaşım, teşkilatlarımız, il başkanımız, ilçe başkanımız Cumhur İttifakı'na zarar vermemek, Cumhur İttifakı'nı dezavantajlı hale getirmemek için azami bir hassasiyet gösterdik gösteriyoruz. Bundan sonra da göstereceğiz."

MUHATAPLARIMIZ BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL

"Siyasetin doğasında olan şeylerdir, diğer adaylar bizi eleştirir. Biz onları eleştiririz. Ama bu belli nail şekilde gider. Dolayısıyla biz Cumhur İttifakı ve Devlet Bahçeli'ye, bu kadar dirayetli duruşu ortadayken zarar verici, onu üzecek, bizi tanır, biz kendisini tanırız. Ve şimdiye kadar yapmış olduğu duruşu da ortada bulunduğuna göre ben ve arkadaşlarım ona en ufak bir böyle nasıl diyelim? Toz zerresi kadar kendisine zarar vermemek için dikkat ediyoruz. O bizim için değerli bir devlet adamıdır.

En başta dediğim gibi Devlet Beyi üzecek, onun kalbini kıracak en ufak bizim ağzımızdan bir şey çıkmadı, çıkmaz. Dolayısıyla bizim muhataplarımız bizim düşmanımız değil. Onlar bizim rakiplerimiz. Rakip olarak değerlendiririz. Seçim sattı halinde olur, eleştiriler olur. Biz eleştiririz. Onlar bizi eleştiririz."

KISIR TARTIŞMALAR İÇERİSİNE GİRMEYİ ARZU ETMİYORUZ

"Tabii ki ama biz milletvekili adayıyız. Dolayısıyla bir milletvekili adayı kampanyasını nasıl yürütmesi gerekiyor, vatandaşlara neyi tabir etmesi veya ne söylemesi gerekiyorsa biz bunları söylüyoruz. Yani böyle kısır tartışmalar içerisine biz girmeyi arzu etmiyoruz. Hiç girmedik. Bizim işimiz var. Hedefimize odaklandık. Eğer biz yarın öbür gün milletvekili olma şerefine nail olursak bu birlikteliğe hizmet etme şerefinin bize verildiğini gösterir.

Odaklanmış vaziyetteyiz. Yani biz böyle bir yükü omuzlarımızda bulur isek, el birliğiyle ne yapabiliriz? hangi sorunlarını halledebiliriz? Şimdiye kadar biz neler yaptık? Neleri eksik bıraktık? Bundan sonra eksik bıraktığımız ne varsa bunu nasıl tamamlayabiliriz? diye çalışacağız. Tamamen motivasyonumuz bu. Kısır tartışmalar içerisine girmeyi arzu etmiyoruz. Hiç girmedik." sözlerine yer verdi.

{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }