13. Matematik Sempozyum, Sergi ve Şenlikleri Konferansı son günün de çeşitli konferans ve etkinliklerle gerçekleştirildi.


 

14Son günün çağrılı konuşması Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Umay’ın oturum başkanlığında Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Melek Dosay’ ın katılımlarıyla ‘Osmanlı Döneminde Diferansiyel İntegral Hesabın Gelişim ve Uygulamaları’ konusu ile gerçekleştirildi.

Sunumların sonunda Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Bilecik; Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Umay ve Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Melek Dosay’ a vermiş oldukları değerli bilgilerden dolayı katılım belgesi takdim etti.

Çağrılı konuşmaların akabinde ise Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Merve Ünlü, Rümeysa Tan ve Günnur Ersöz’ün katılımıyla “1 den n’ye tüm doğal sayıları kullanarak ardışık sayılar toplamının tam kare olduğu en küçük sayı zinciri ve sayı halkası” konulu 15 dk’lık bir sunum gerçekleştirildi.

Gerçekleştirmiş oldukları kısa sunumlarından dolayı Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri’ ne teşekkür eden, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz; Öğrencilere günün anısına katılım belgelerini takdim etti.

13. Matematik Sempozyum, Sergi ve Şenlikleri Konferansı başkanlığını Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz’un gerçekleştirdiği Forum ile devam ederken; Forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz; “ Foruma geçilmeden önce Soma’da gerçekleşen kaza sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Demir Çeliğin Merkezi Karabük ve Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen 13. Matematik Sempozyum, Sergi ve Şenlikleri Konferansı bizleri ciddi anlamda onure etmiştir. Bunu için MATDER Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın’a, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Nallı ve Doç. Dr. Nil Orhan’ a teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Çağdaşlığın genel simgesi teknoloji ve eğitimdir. Eğitim ile teknolojiyi bir araya getiren Ülkeler şu anda dünyanın en tepesinde bulunan ülkelerdir. Bireyler ve toplumlar ihtiyaçlarını teknoloji aracılığıyla, daha kolayca karşılayabilmektedirler. Teknolojik çalışmalarını tamamlamış ve çağa uyum sağlamış toplumların yaşam ve kültür düzeyleri yüksek olduğu gözlenmekte. Birçok yenilikler gibi teknolojik yeniliklerde öncelikle eğitim kurumlarına taşınarak aydın gençlerin yetiştirilmesinde ışık tutması sağlanmalıdır. 21. yüzyılda iki önemli olgu ile karşı karşıyayız bunlardan bir tanesi bilgi, bir tanesi ise insandır. İşte bu aşamada eğitim sisteminin var oluş nedeni de topluma bilgiyi yaratmada gerekli araçları sunarak insanların bilgiye ulaşmalarında yardımcı olması asıl gayelerden bir tanesidir. Kalkınma ve uygar toplumun temeli ise nitelikli insan gücüne sahip olmakla başlar. Nitelikli insan da iyi bir eğitimle kazanılır. Yapılacak iyi bir eğitimden Kasıt ne Eğitimden kasıt ne ulaşabileceğimiz amaca işte bu teknolojiyi kullanarak ulaşabilmek verimli olan da bu olması gerekir. Eğitim sisteminde teori ve pratik bir arada olmalı bir öğrenci dersini duymalı, görmeli, dokunmalı ve uygulamalı olarak gerçekleştirmeli ki sonunda başarıyı yakalayarak dersini tam anlamıyla öğrenebilsin. Bizler de Akademisyenler olarak öğrencilerimize uygulamalı eğitim ile yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Ben katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.
Ardından Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu ‘Eğitimde Teknoloji Kullanımı’ konulu sunumunu gerçekleştirerek sunumlarının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Sayın Mirasyedioğlu’nun katılımcıların sorularını cevaplandırırken söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Teknoloji takip edilmesi gereken bir olaydır. Günümüzde çocuklarımızı bilgisayarın başına oturtmak için onların buna hem hazır olması hem de bizim kontrolümüzde olması gerekir. Biz de Karabük Üniversitesi olarak tutabildiğimiz kadar öğrencilerimiz bilgisayarlarda tutmak istiyoruz. Bu nedenle Uzaktan eğitim yapıyoruz. Her şeyin kamera altına alındığı yapıldığı Uzaktan Eğitimde teknolojiyi kullanıyoruz. Uzaktan eğitimde teknolojiyi kullanan bir öğretim üyesini öğretime katarsan orda ki yapmış olduğu çalışma hazırlıklarından dolayı normal eğitimdekinden çok daha verimli oluyor. 8500 öğrenci ile Türkiye’nin en çok İngilizce hazırlık öğrencisine eğitim veren Karabük Üniversitesi aynı zamanda bilgisayar destekli İngilizce hazırlık eğitimde de Türkiye’de ilk sıraya oturmaktır. Sınıflarda yüz yüze vermiş olduğumuz eğitimin yanı sıra bilgisayar destekli eğitim de vermekteyiz. Öğrencilerimizin bir dönem içerisinde okuyabilmesi için sisteme 100 online kitap yüklenmiştir. Öğrencilerimizin haftalık 15 saatlik ödevleri, görsel ve işitsel egzersizleri vardır ve bu sonuçlar da raporlanmaktadır. Biz Karabük Üniversitesi olarak teknolojiyi sonuna kadar kullanıyor ve öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. İşte bunları başardığımız zaman eğitim çocukları eğitim ile ilgili olarak bilgisayarın başında ne kadar tutarsak ben o kadar başarılı olacağımız kanaatindeyim. Katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı arz ederim.” dedi.

4-(1)13. Matematik Sempozyum, Sergi ve Şenlikleri Konferansı’nda gerçekleştirilen forumda; sunumlarından dolayı Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu ve Üniversitemiz sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz’a, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar katılım sertifikası takdim etti.

13. Matematik Sempozyum, Sergi ve Şenlikleri Konferansı’nın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “Nasıl sanayileşmek için teknolojiyi takip etmek lazımsa, kendini savunmak için silah lazımsa, bilimi üretmek için de temel bilim lazımdır. Teknoloji bir çıktıdır. Bir üründür ama bilim olmadan teknolojiyi üretmek mümkün değildir. Sizler olmadığınız müddetçe, matematikçiler olmadığı müddetçe ne bilimden ne bilimin çıktısı olan teknolojiden bahsetmek mümkün değildir. Ben şimdiye kadar vermiş olduğunuz katkılardan, son olarak da üniversitemize gelerek şereflendirmenizden dolayı sizi kutluyorum ve sizlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğumu bundan sonra da ev sahipliği yapmak istediğimi belirtiyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Matematikçiler Derneği adına konuşma yapmak isteyen MATDER Denetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nurettin Doğan; “Aylar önce Matematikçiler Derneği’nin düzenleyeceği bu sempozyum için bir yer arayışına girildiğinde MATDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın ile istişare yapmıştık. Daha sonra ise Rektörümüzle görüştük sempozyumu Karabük Üniversitesi’nde yapabileceğimizi söylediler daha sonra sempozyum hakkında çalışmalara başladık. Sempozyum boyunca hem üniversitemiz hem de Üniversitemizin Matematik bölümünde çalışan bütün arkadaşlarımız özveri ile çalıştılar. Hem şahsım hem de MATDER adına teşekkürlerimi arz ederim. Sempozyumun burada olmasının benim için ayrı bir önemi var burası ayını zamanda benim memleketim bu bakımdan hem memleketime hem de Karabük Üniversitesi’ne sık sık geliyorum. Siz değerli konuklarımıza da teşriflerinizden dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum.” dedi.

Kapanış konuşmalarının ardından 13. Matematik Sempozyum, Sergi ve Şenlikleri Konferansı sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi