BÖLGE HABERLERİ

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ATILKAN’DAN DEPREM BRİFİNGİ

Deneyimli İnşaat Mühendisi Muzaffer Atılkan, Karabük Belediye Meclisine ve Belediye Başkanına Deprem ile ilgili brifing verdi.

Abone Ol

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremden sonra, Adıyaman, Malatya, Hatay başta olmak üzere bölgede yaklaşık 11 ilde büyük bir yıkım yaşanmıştı.

45 Bin vatandaşımızı kaybettiğimiz ve binlerce binaların yıkıldığı depremde, Ankara İnşaat Mühendisleri Odasının çağrısı ile bölgede hasar tespit incelemeleri için giden 27 Yıllık İnşaat Mühendisi, AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Atılkan, Karabük Belediye Meclisine deprem ile ilgili bilgilendirme brifingi verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de hazır bulunduğu, dün yapılan Mart ayı Karabük Belediye Meclis toplantısında, hazırladığı slaytla brifing veren deneyimli ve uzman İnşaat Mühendisi Muzaffer Atılkan, deprem bölgesindeki gözlemlerini ve incelemelerini içiren bilgilendirme brifingi verdi.

Atılkan, Meclis Üyelerine ve Belediye Başkanına verdiği brifingde, deprem yaşanan şehirlerde çok sayıda binanın bu kadar kolay yıkılmasının altında yatan nedenleri ortaya koyarken, inşaat yapımlarındaki denetim yetersizliklerine, kötü niyetli müteahhitlik zihniyetine, imar afları gibi konulara açıklık getirdi.

Belediye Meclislerinin imar ile ilgili yetkilerinin kısıtlanması gerektiğini vurgulayan Atılkan, olası bir deprem karşısında Karabük’ün durumunu içeren raporu da brifinginde sundu.

{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }