Bahçeşehir Koleji 40 Kampüs ve 700 öğrenci den oluşan delegelerin katılımıyla İstanbul’da ‘ İklim Değişikliği’ temalı BKMUN konferansını gerçekleştirdi.

BK Model United Nations (BKMUN), temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin simülasyonu şeklinde öğrenciler tarafından canlandırılan ve genel olarak konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinlik özelliği taşıyor.

MUN konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak Ekonomik ve Finansal Konsey, Güvenlik Konseyi, Hukuk Konseyi, Sosyal-Kültürel-İnsani Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev alıyor.

MUN, eğitim kurumları, üniversiteler ve dünyanın pek çok akademik kurumu tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul ediliyor. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, Birleşmiş Milletler'e tavsiye niteliğinde gönderiliyor.Bu doğrultuda Bahçeşehir Koleji ‘ Çağdaş Dünya Vatandaşı ‘ yetiştirme yolunda 1-3 Nisan 2022 tarihleri arasında  40 Kampüs ve 700 öğrenci den oluşan  delegelerin katılımıyla İstanbul’da ‘ İklim Değişikliği’ temalı BKMUN konferansını gerçekleştirdi. Tamamen İngilizce olarak gerçekleştirilen ve mesleki hayatlarında önemli katkı sağlayacak bu konferansa Karabük Bahçeşehir Koleji öğrencileri de katılım göstererek hem yabancı dil becerilerini geliştirmek hem de toplumsal sorunlara çözüm bulmak adına yerlerini aldılar.


 

Editör: Haber Merkezi