Bugün Yerli ağır sanayiimizin ilki ve en büyüklerinden biri olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temelinin atıldığı ve aynı zamanda Cumhuriyet Şehri Karabük’ün doğuşu ve kuruluşunun 78. yılıdır.



20150330AW368990_04

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında ülkemizin siyasi bağımsızlığının iktisadi kalkınma ile desteklenmesi amaçlı ağır sanayii hamlelerinden birisi de Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kuruluşudur.

Karabük o günden günümüze, Demir Çelik üretiminin merkezi ve okulu olmuş, yeni teknolojilerle fabrikalar kuran fabrikaları üretmiştir. Bugün ülkemizin her yerinde Karabük Demir Çelik fabrikalarının ve ağır sanayii işçisinin alın teri ve emeği vardır.

Son yıllarda; ülkemizin her alanında yaşanan büyük değişim ve gelişim sürecini Karabük te yaşamakta özellikle de demir çelik sektöründe yaşanan büyük değişim ve atılımlar hepimizi gururlandırmaktadır.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın kuruluşunun 78.yılında başta Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen tüm devlet erkanını minnet ve şükranla anıyor; Karabük’ü bugüne getiren ve geleceğe taşıyacak olan bütün Karabüklü hemşerilerimizin “3 Nisan Kuruluş Günü’nü” kutluyorum.