Karabük Üniversitesi ile Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği iş birliğinde gerçekleşen mesleki eğitimlerin tamamlanmasıyla” Başarı Sertifikası” takdim töreni Şefik Dizdar Meslek Yüksekokulunda gerçekleşti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde, Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği (MSYD) ile imzalanan protokol çerçevesinde, Karabük’te” Yabancı ve Uluslararası Koruma Kanunu” kapsamında ikamet eden göçmen, sığınmacı ve şartlı mültecilerin mesleki gelişimlerini sağlayabilmek amacıyla 3 ay süren” Kaynakçı, Elektrikçi ve Mobilyacı” eğitimleri son buldu.

” Başarı Sertifikası” takdim etkinliği öncesi katılımcıların yapmış oldukları eserler sergilendi.

15 katılımcının belge aldığı etkinliğe Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Yaşar, Karabük İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) Müdürü Doç. Dr. Gökhan Sur, MSYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Ayçiçek, Karabük İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, MSYD Proje Müdürü Buruç Parlak, eğitim hocaları Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tokdemir, Doç. Dr. Mehmet Nuri Yıldırım, Öğr. Gör. Süleyman Özcan, öğrenciler ve davetliler katıldı.

KABÜSEM Müdürü Doç. Dr. Gökhan Sur” Üniversitemizin eğitim faaliyetlerini MSYD ile biz sürdürmekteyiz. Kaynakçılık, Elektrikçilik ve Mobilyacılık olmak üzere 3 dalda eğitim vermekteyiz. İlgilenen kişilere web sitemizi ziyaret etmelerini öneriyorum.” dedi.

MSYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Ayçiçek” MDYD Başkanı olarak Karabük Üniversitesi ile geliştirmiş olduğumuz Mesleki Eğitim Sertifika Programı düzenlememize olanak sağlayan Sayın Rektörümüz Refik Polat’a ve rektör yardımcılarına teşekkür ederiz.” dedi.

Etkinlik, katılımcılara sertifikalarının takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.


 

Editör: Haber Merkezi