Deva Partisi Karabük İl Kadın Çalışmaları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Yapılan açıklamada, Leyla Gencer’in Yazıköy’deki anıtı başında anıldığı ve kadın cinayetine 2020 yılında kurban giden iki kadının anısına fidan diktikleri belirtildi ve şu ifadelere yer verildi;

“Kadın, toplumun yarısı demektir. Kadın demek emek demektir bir bakıma. Her yeni güne sizin emeklerinizle başlarız. Sıcak bir çayın deminde, temiz bir çorabın sıcaklığında, ütülü bir gömleğin ışıltısında ve saymakla tükenmeyen daha birçok konuda emeklerinizi hissederek başlarız güne. Sizler yaşamımızın vazgeçilmez unsurlarısınız. Evimizde, aşımızda, işimizde, sizin verdiğiniz emekler var.

Atatürk “Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim’ diyemez” demek suretiyle kahraman kadınlarımızın değerini veciz bir şekilde ifade etmiş ve onları hak ettikleri şekilde onurlandırmıştır.

“Cennet anaların ayakları altındadır.” diyen bir medeniyetten geliyor olmamız ile bugün kadına yöneltilen şiddete dair aldığımız üzücü haberler arasında kabul edilemez bir çelişki vardır. Türk kadını “yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde yükselmeye” layıktır.

Bugün de bizler Deva Partisi Karabük İl Kadın Çalışmaları ve Safranbolu İlçe Kadın Çalışmaları olarak el ele vererek şehrimizin önemli şahsiyeti olan Batı ülkelerinde ‘’La Diva Turca’’ olarak ün yapmış 20. Yy’ın ünlü sopranosu Leyla GENCER’i Yazıköy’de bulunan anıtı başında andık. Ayrıca 2020 yılında ilimizde kadın cinayetine kurban giden iki kadınımızın anısına fidan dikilmiştir.

Geçmişi iyi okuyarak, ders alarak ama bu geçmişe takılıp kalmadan ileriye bakacağımız; daha iyi ve güzelliklerle anılacak bir dönem inşa etme kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.”

Editör: Haber Merkezi