Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel, sosyal medyasından önemli bir paylaşımda bulundu.

Akyel, genel başkanlık yarışını kaybetme korkusuyla bazı şube başkanlarının, yöneticilerin ve kendi yanlarında olmayan kişilerin, sanki kendi yanlarındaymış gibi algı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Recep Akyel’in adaylığını açıklamasının ardından şube başkanlarının kendi yanında olduğunu söylemesi, yine bazı şube başkanlarını açıklama yapmaya itti. Birçok şube başkanı “İrademize kimse ipotek koyamaz. Bizim haberimiz olmadan, bizi yanlarında gösteremezler” şeklinde beyanlarda bulundular.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Adayı Recep Akyel de kendi sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;   

“Genel Başkanlık yarışı demokratik kurallar içinde geçmesi gereken hukuki ve ahlaki bir yarıştır. Kaybetme korkusuna kapılanların son günlerde şube başkanlarını, yönetim kurulu üyelerini ve hiçbir zaman kendi yanlarında olmayan arkadaşlarımızı beraber resim çektirmeye ve destek mesajı vermeye zorladıklarını, kendilerince algı yapmaya çalıştıklarını görüyoruz.

Emeğin, alın terinin temsilcilerinin sağ duyularına şahsıma ve arkadaşlarıma olan güvenlerine itimadımız tamdır.

Hep beraber bu Bizans oyunlarını, bu yalan dolan düzenini yıkacağız.

Tertemiz, lekesiz bir emek ve alın teri dünyasını şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve emeğin aslanları işçilerle beraber kuracağımızdan hiçbir arkadaşımızın şüphesi olmasın.”