AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, yazılı bir basın açıklaması yayınladı ve CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi adeta eleştiri bombardımanına tuttu.

AK Parti İlçe Başkanı, Safranbolu Belediye Sosyal Tesisleri Restoranında dün akşam yaşanan gıda zehirlenmesine değindi.

Mehmet Sarı açıklamasında, Safranbolu Belediyesi’nin sosyal tesisleri lokantasını soruşturma sonuna kadar kapatması gerektiğini vurguladı ve bütün esnafları denetlerken, kendi denetimlerinin zafiyetine değindi.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sarı’nın ağır eleştirilerle dolu basın açıklaması şöyle;

"Dün akşam Safranbolu Belediyesi Aslanlar Sosyal Tesislerinde Belediyenin hazırladığı iftar yemeğinden fırıncı esnaflarımızın, bazı misafir hemşehrilerimizin ve CHP’li Belediye Başkanı Sayın Elif Köse ile CHP İlçe Başkanı Sayın Bahtiyar Acar’ın da gıda zehirlenmesine maruz kalması bizleri üzmüş ve endişelendirmiştir. Gıda zehirlenmesine maruz kalarak hastanelerde tedavi gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Konu ile ilgili Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiğini, yemeklerden analiz için şahit numune aldıklarını ve Safranbolu Cumhuriyet Savcılığının da failleri bulmak için gerekli soruşturmayı başlattığını öğrendik.

  • “İftarda zehirlenme olayı başka bir esnafta yaşansaydı, acaba ne olurdu?”

Ancak şunu sormak istiyoruz. CHP’li Safranbolu Belediyesinin Aslanlar SAKEM’i kapatarak, yeni açtığı bu Sosyal Tesisler ne kadar denetlenmektedir. Sosyal tesislerde hijyene riayet edilmekte midir, bozuk gıda girişini kim denetlemektedir? CHP öncesi dönemde SAKEM’de yapılan yemeklerle ilgili veya üretilen yiyeceklerle ilgili bildiğimiz kadarıyla böyle bir talihsiz olay hiç yaşanmamıştır.

Yine sizlere sormak isterim; Bu tesis, Belediyenin sosyal tesisi değil de başka bir esnafın işletmesi olsaydı, bu işletmenin faaliyetleri durdurulur muydu? Ya da kapısına mühür vurulur muydu? Belediye Başkanı kendi işletmesine en azından analiz sonuçları gelene kadar bir yaptırım uygulayacak mıdır? Yoksa tesiste yemek çıkarmaya devam mı edecektir?

Bununla beraber pandemiden yeni çıkmış, kış ayları boyunca ölü bir sezon geçirmiş ve heyecanla turizm sezonuna hazırlanan Tarihi Çarşı Bölgesi Esnafına bugün bu zehirlenme olayının hemen ertesi günü Zabıtalarınızı göndererek masa sandalye denetimi tabela vs. gibi baskılarda bulunmanız ne kadar doğrudur?

  • “Mor Bayrağı, kendi sosyal tesislerinize dikin”

Dün basından yeni bir uygulamayı başlatacağınızı da takip ettik. Mor bayrak uygulaması, neden MOR BAYRAK? Acaba safran çiçeğinin mor renginden mi geliyor, yoksa başka bir amacı mı var? Bir de Mor Bayrak verilecek işletmeleri kim belirleyecek, Belediye mi yoksa bağımsız bir dernek/heyet mi tespit edecek? Kriterler ne olacak, Mor Bayrak imkânlarından hangi esnaf faydalanacak?  

Bence Sayın Belediye Başkanı siz ilk önce Zabıtalarınızı Tarihi Çarşıya değil de Kendi Sosyal Tesislerinize gönderin, şöyle bir öz denetim yapsınlar, halkın sağlığına zarar verecek bir şey oluyor mu denetlesinler, baktılar her şey dört dörtlük, işte o zaman MOR BAYRAĞI diksinler, Aslanlar Sosyal Tesislerine."

Editör: Haber Merkezi