Esnaf Odası Başkanı Abaoğlu yazılı yaptığı açıklamada Başkan Zeki Çaylı'nın ilçede ortamı gerdiğini insanlara kendi istediği tarzda muamele yaptığını, kavgacı söylemleriyle ilçedeki birlik ve bütünlüğe zarar verdiğini ifade etti. Abaoğlu, Çaylı'nın artık ilçenin menfaatleri doğrultusunda herkesle kavga etmeyi bırakması gerektiğini, bir Belediye Başkanı olarak bütünlük sağlaması için çaba sarfetmesini istedi. 

Yenice Esnaf Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"SAVAŞA GİTMİYORUZ SÜKUNETE DAVET EDİYORUM

İlçemiz doğal güzellikleri, yatırımları, yapılacak olan hizmetlerle gündeme gelmeyip, polemiklere, üst telden, nefreti yayan konuşmalara sahne oluyor.

Bilindiği üzere uzunca bir süredir kamuoyunu meşgul eden bir Yenice Belediye Başkanı var. Evvela birlik ve beraberliği vurgulayan, birlikte yaptık, yine yaparız diyen ama birlik ve beraberliği hiç sevmeyen, bir beraber olunmaması için elinden geleni yapan bir belediye başkanı.

Kimseden korkum yok hodri meydan diyen, halının ucundan herkes tutmalı sadece ben değil diyen ama kendisine selam verileceği zaman el uzatmayan, sırt dönen bir belediye başkanı.

İlçemizdeki birlik ve beraberliği bir nebze sağlamak adına bugüne kadar olayları yatıştıran, birlik beraberliği gündeme getirmeye gayret eden taraf olduk, olmaya da devam edeceğiz. Fakat tarafımız sıkça muhatap alınmış, önce yalancı ve iftiracı diye hitam edilmiş, sonra Sivil toplum örgütleri mangalda kül bırakmazlar, ama organizasyonlarda yok denmiş. Organizasyonlara gittiğimizde bizlere yer dahi göstermeyen, adımız anıldığında rahatsız olan, bir belediye başkanı.

Biz İlçemize yapılacak, yapılması planlanan yatırımların, hizmetlerin mücadelesinde olan, Esnafına-Sanatkarına, Halkına her türlü destek olan, hemşerisinin derdiyle dertlenen, derdine derman olmaya çabalayan, memleketimizin ileri refah seviyesine ulaşmayı düstur edinen bir sivil toplum kuruluşuyuz.

Bu sebeple muhatapları sükunete davet ediyor, ilçemiz adına yapılacak her türlü oluşumda taraf gözetmeksizin olacağımızı beyan ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi