Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılışı ve Cumhuriyet Kenti Karabük'ün kuruluşunun 85 inci yıldönümü kutlamaları kapsamında 3 Nisan Özel Programı için 100.Yıl Kültür Merkezinde sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu sergiledikleri muhteşem performanslarıyla ayakta alkışlandı.

100.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Vali Yardımcıları Hüseyin Demirbaş, Meral Demirbaş, Muhammet Enes Akın, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve eşi Aysel Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd Albay Garip Gümüş ve eşi Devrim Gümüş, kurum müdürleri ve eşleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Solistler Yeşim Kara İbrahimoğlu ve Güngör Şakar eşliğinde birbirinden güzel türküler seslendirilirken Çayda Çıra, Ankara, Zeybek, Sarı Gelin, Van ve Trabzon yörelerimize ait halk oyunları, Halk Dansları Topluluğu tarafından muhteşem gösterileri salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

3 Nisan Kutlama Komitesi adına sahneye çıkarak Solistlere ve Halk Dansları Topluluğu üyelerini sahne performansları için tebrik eden Vali Fuat Gürel, Topluluk Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin'e günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi