Karabük’ün siyasi hayat yönünden en hareketli ilçesi olan Yenice’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde neler oldu?

AK Parti’den 5 Nisan 2018’de ihraç edildikten sonra 2019 Yerel Seçimlerinde MHP’den Yenice Belediye Başkanı seçilen Zeki Çaylı, Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ihanet içine mi girdi?

Çaylı’nın 14 Mayıs seçimlerinde partisi olan MHP’nin milletvekili adayına oy istemede göstermelik çalıştığı, 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise açıktan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istediği yönünde iddialar ilçede yoğun bir şekilde konuşuluyor.

Zeki Çaylı, MHP’nin oyunu Yenice’de 70 arttırmış

2018 Genel Seçimlerinden kısa bir süre önce, 5 Nisan 2018’de AK Parti’den ihraç edilen ve genel seçimler sırasında İYİ Parti seçim bürosunda oturan Zeki Çaylı, daha sonra aynı yıl içinde MHP’ye geçmişti.

2018 Genel Seçimlerinde rahmetli Ahmet Karabacak’ın birinci sıra adaylığında MHP Yenice ilçe genelinden 1970 oy almıştı.

Geçtiğimiz 2023 14 Mayıs Genel Seçimlerinde ise MHP, Yenice ilçe genelinden 2040 oy aldı. Bu oyun 950’si ilçe merkezinden, geri kalanı ise köylerinden alındı.

“MHP’li Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, milletvekili seçimlerinde ilçesinde sadece 70 oy mu arttırabildi?” sorusu şimdi cevap bekliyor.

28 Mayıs’ta açıktan Kılıçdaroğlu’na oy istemiş

Dün (28 Mayıs 2023) yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri haftasında Zeki Çaylı’nın birçok vatandaş ile görüşüp, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istediği konuşuluyor.

Cumhur İttifakı içindeki MHP’li Yenice Belediye Başkanı Çaylı’nın açıktan Kılıçdaroğlu’na oy istediği ve bu yönde çalışmalar yaptığının, MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar ile AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’a da defalarca bildirildiği de ifade ediliyor.

Çaylı’nın açıktan Kılıçdaroğlu’na çalıştığı ile ilgili AK Parti Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş’in de son derece rahatsız olduğu ve uyarılması için yine defalarca kez MHP İl Başkanı ve Yöneticilerle görüştüğü de öğrenildi. 

Editör: Ergün Başkaya