KARABÜK BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRÜ SEDAT KÖSE ŞAHSİ FACEBOOK HESABINDAN VEDA HUTBESİ GİBİ BİR YAZI YAYINLADI


 

ZABITA MÜDÜRÜNÜN FACEBOOK’TA YAYINLADIĞI YAZI, HERKESİN ÇEŞİTLİ YORUMLAR YAPMASINA NEDEN OLURKEN, KURUM İÇİNDEKİ SORUNLARIN MÜDÜRLER TARAFINDAN KAMUOYU İLE PAYLAŞILMASI NASIL KARŞILANACAK..?


 

sedat-kose-facebook-isyani

10 Yılı aşkındır Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yapan Sedat Köse, şahsi Facebook sayfasında çok çeşitli yorumlara neden olan ve ‘Veda Hutbesi’ gibi yorumlanan yazısı, ‘Karabük Belediyesinde neler oluyor?’ sorusunu gündeme getirdi.

Bir, iki gün önce Zabıta kamyonetinin Kent Meydanı çıkışını kapatması nedeniyle mahsur kalan yürüme engelli kadının dramını Karabük ve ulusal haber kanallarında da yayınlanması ile tüm Türkiye öğrenmişti.

Kent meydanında zabıta aracının çekilmemesinden dolayı bir saate yakın küçük yaşta çocuğu ile mahsur kalan engelli kadın, bu mağduriyeti yaşarken 150 metre ötede oturan ve olay yerine gelmeyen Zabıta Müdürü Sedat Köse, bu seferde bir başka ilke imza attı. Karabük Belediyesi içinde yaşanılan sorunları sosyal medya aracılığı ile kamuoyuyla paylaştı.

Facebook’ta adeta isyan edercesine yazdığı uzun bir yazı, Köse’nin görevinden istifa ettiği yorumlarına neden olurken, istifa ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

Kurumsal disiplin ve hiyerarşiyi hiçe sayarcasına, sosyal medyada paylaştığı bu yazı şimdi kamuoyunda “Bu da yeni bir moda mı? Resmi dairelerde bir şeylere veya birilerine kızanlar sosyal medyada veryansın etmeye başladı. Başkan Rafet Vergili bu olaya nasıl bir tepki verecek?” şeklinde yorumlara neden oldu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Zabıta Müdürü Köse’ye yakınlığı ile bilinen Belediye’deki bir başka birim müdürünün ise MHP Karabük İl Başkanına, Sedat Köse’nin Belediye Başkan Yardımcısı olması için destek istediği iddiaları da konuşuluyor.

Sedat Köse’nin Facebook’ta yaptığı bu hareketin, diğer birim amirlerinin de zaman içinde sıçrayabileceği konuşuluyor.

İşte Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse’nin çok çeşitli yorumlara neden olan Facebook’taki yazısı..?

1990 yılında başlayan belediye başkanlığında başladığımız halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile serüvenimizi Allah nasip etti 6. Dönemini yaşamaktayım. Bu süreç içerisinde çalıştığım tüm Başkanlarla helalleşerek ayrıldık. Şükürler olsun ki hepsi ile selamlaşa biliyoruz görüşebiliyoruz. Bir bardak çay içebiliyoruz, hiç bir değer için başka bir değeri de satmadık, tercih etmedik. sadece Cenab-ı Allah'ın razısını kazanmak için çalıştım önceliğimiz bu oldu. Allah razı olunca,  insanların da razısı olacağını bilerek şerefimizle onurumuzla gururumuzla çalıştık. bu böylece de devam edecek çünkü kendimize bir değer biçmedik ahireti de unutmadık. Fani şeylere takılmadık şükürler olsun ki bu güne kadar da Allah huzurunda sadece boyun büktük şükürler olsun. Bir dilim ekmek parasına muhtaç olarak başladığımız bu kutsal görevde mevki makam için kimseye yalvarmadık yalakalık yapmadık kişiliğimizden ödün vermedik beklenti içine de girmedik bu böylede devam edecektir Allah'ın izniyle birileri farklı düşüne bilir saygı duyarız kedide ulaşmadığı ciğere mundar demiş kimseye diyetimiz borcumuz yok kimsenin ne adamı nede affedersiniz köpeği olmadık menfaatımız için çıkarımız içinde kimseye ayrıcalık yapmadık kendimize menfaat sağlamadık sütümüz bozuk olsaydı ahireti düşünemeseydik daha farklı yaşıyor olabilirdik kul hakkını gözeterek unutmadan çalıştık anamızdan müdür veya yönetici olarak doğmadık bir damla ile dünyaya geldik bir avuç toprak olup gideceğimizi unutmadık bu şehri Allah rızası için karşılıksız sevdik ve hizmet etmeye gücümüz yettiğince çalıştık bu böylede devam edecek Allah bu canı taşımayı devam ettirdikce de böyle devam edecek inşallah bu güne kadarda tatil mesai gözetmeden evimize helal para götürmeye çalıştık Allah'a şükürler olsun rızkımızı cenab-ı Allah kimseye muhtaç etmeden verdi şükürler olsun kimsenin de himayesine girmedik Allah nasip ettiği sürece de dik duracağız dik durmaya da devam edeceğim birileri farklı istiyor diye değişmeden yaratılanı yaratandan ötürü sevmeye devam edeceğim önceliğimiz cenab-ı Allah'ın rızasını kazanmak sonra insanların rızasını kazanmak Allah razı olunca insanlarda razı olur zaten..... Bize güvenen inanan çalışma fırsatı veren mevcut başkanıma ve geçmiş tüm başkanlarıma minnetlerimi sunar teşekkür ederim... SAYGILARIMLA Rabbim utandırmaz menfaat düşkünlerine fırsat vermez inşallah Allah'a sığınırım...



kose-fbook

 

 

Editör: Haber Merkezi