Trabzonspor deplasmanına büyük umutlarla giden temsilcimiz Kardemir Karabükspor 3 puanı elinden kaçırdı.


timthumb

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta kapanış maçında Trabzonspor'a konuk olan Kardemir Karabükspor, tüm coşkusu ve hırsına rağmen sahadan yenik ayrıldı. 29 yıllık teknik direktörlük kariyerinin 30. imzasını geçtiğimiz hafta Karabükspor'la atan Yılmaz Vural'ın ilk maçında takımın mücadele ve oyun isteği göze çarptı.

Geçtiğimiz haftalara göre gol yollarını tüm hatlarıyla deneyen, sonuç alan ve koşan bir Karabükspor'un sahada olduğu bu kritik maçta ilk devre temsilcimizin 1-2'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci devreye yine aynı tempo ile başlayan Karabükspor tüm çabalarına rağmen duran toplarla gelen iki gole engel olamadı ve sahadan 3-2'lik sonuçlar ayrıldı.

Maçın ardından tüm takımın adeta yıkıldığı gözlenirken Ahmet İlhan'ın gözyaşlarına engel olamadığı gözlerden kaçmadı. Temsilcimiz gelecek hafta ligde kalmak adına Gaziantepspor karşısında kendi sahasında ter dökecek.

Maç sonu yapılan basın toplantısında teknik direktör Yılmaz Vural, "Trabzonspor'un güçlü bir takım olduğunu ifade ederek, "Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor evinde kazanabilen, puan alabilen takımlar. Kolay değil böyle bir pozisyonda oynamak. Fakat onların da puana ihtiyacı var. İç dinamikleri iyice bozuldu. Takım içindeki gerginlik ortada. Hedef saptanmış, bu hedef için hakikaten büyük fedakarlıklar yapılmış. Böyle bir rakiple oynadık. Ben çocuklarıma şunu söyledim; 'bırakın onlar kendi sorunlarını kendileri yaşasınlar. Biz ne yapacağımıza bakalım.' Geçen hafta salı günü başladım. 9 antrenman yaptık. Biz her gün 1,5 saate yakın da teori yaptık. Bunun karşılığı, geriye dönüşü çabuk oldu. Futbol detaylarla kazanılıyor, detaylarla kaybediliyor. Oyunun bitmesine 7 dakika vardı ve 2-1 öndeydik. Geriledik. Gerilemeyeceğiz. Ortada faul yaptık, kenarda faul yaptık. Üzülüyor insan tabii. En azından bu emeğin karşılığında bir puan alabilseydik iyi olurdu. Burada alacağımız bir puanın ardından, önümüzdeki hafta gelen rakibimizi de yenseydik, onları geçebilirdik. Bu fırsat kaçtı. Karabükspor, böyle önemli bir rakibi karşısında böyle güzel bir oyun sergiliyorsa, bunun sonucu kesinlikle ligin altında kalarak ödüllenmez. Buradan kendi taraftarlarıma rica ediyorum. Bizim stadınız 11 bin kişi alıyor. Hepsi gelsin. Hep beraber güzel futbol oynayan takımlarını desteklesinler. Ben başaracağımıza inanıyorum. Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursa gibi büyük takımlarla dışarıda oynayacağız. Onlardan kazanacağımız puanlar çok önemli ama rakiplerimizin hepsi bize geliyor. O yüzden ev sahibi takım olarak taraftarlarımız bize destek olmalı" dedi.

Vural, Trabzonspor’u kutladığını belirterek, "Bir tarafım üzüldü, bir tarafım sevindi. Çünkü benim bir takımım da burası. Onların başarılı olması beni mutlu eder. Ama tabii Karabük ekmek yediğimiz yer. Burada da bir emek veriyoruz. İnşallah ligin güzel takımını ligde tutmak hedefini yerine getiririz" ifadelerini kullandı.

MAÇTAN DAKİKALAR 

  • 12. dakikada Musa Çağıran'ın derinlemesine pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Akpala'a son anda topu dokundu. Kalesini zamanında terk eden Hakan Arıkan gole izin vermedi.

  • 39. dakikada savunmada Samba Sow'un kafa ile uzaklaştırmak istediği topu ceza sahası dışında önüne alan Mehmet Ekici, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Waterman'ın solundan ağalarla buluşturdu. 1-0

  • 43. dakikada sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içine giren Ahmet İlhan'ın vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Onur'un geri çevirdiği topu alan Traore, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1

  • 45. dakikada sol taraftan gelişen ani Karabükspor atağında topla birlikte ceza sahasına giren Ahmet İlhan'ın sert şutunda kaleci Hakan'dan seken topu Onur boş kaleye gönderdi. 1-2

  • 53. dakikada Onur'un ceza sahası dışından yerden sert vuruşuna top kaleci Hakan'da kaldı.

  • 84. dakikada Mehmet Ekici'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Cardozo'nun kafa vuruşunda kaleci Watirman'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağalarla buluştu. 2-2

  • 89. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza yayı gerisinden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-2