20141025AW226293_02KASTAMONU FOTOĞRAF SANATÇILARI, YENİCE ORMANLARINDA FOTO SAFARİ YAPTILAR


 

Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği (KASFOT), Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Meşe’nin daveti üzerine Yenice Ormanlarında foto safari yaptılar.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Karakaya bölgesinde yer alan adeta yağlı boya tablosu görüntüsünde olan çeşit zenginliğinin yaşandığı ormanlık alanda KASFOT üyelerinin yanı sıra Zonguldak Başsavcısı ve Hakimleri ile Yenice Kaymakamı da foto safariye katıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Meşe, ormanların artık dünyanın ortak değeri olduğunu söyleyerek, “Batı Karadeniz Türkye’nin orman yönünden en zengin bölgesi. Bunun başında Yenice ormanları geliyor. Sonbaharda sararan kızaran her türlü manzaraya hakim bir ormanların yer aldığı Yenice’nin bu güzelliklerini paylaşmak istedik. Ormanların ekonomik foksiyonu dışında turizm alanında da tanıtmak istiyoruz. Bunlardan biride fotoğraf sanatçılarını davet ederek bu güzellikleri tanıtma gayreti içindeyiz. Ormanların kışı baharı ayrı bir güzelken, sonbaharda çok ayrı bir güzellikleri ortaya çıkıyor. Bu etkinliğimize Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri ile Zonguldak Adliyesinde görevli Başsavcımız ve Yenice Kaymakamı ile Savcı ve hakimlerimizde bizlere katlıyor. Yenice ormanlarını ve Karabük’ü tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

20141025AW226293_01Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy ise, dünyaca ünlü 3 bin çeşitli ağacın bulunduğu Karakaya bölgesinde eşsiz güzelliklerin yer aldığı nadir bölgelerden biri olduğunu belirtti.

KASFOT Başkanı Suat Cumali Güngör de, “Dernek olarak Batı Karadeniz bölgesini dolaşıyoruz. Her ne kadar önceliğimiz Kastamonu olsa da Yenice ormanlarının adını çok duyduk ve bu güzellikleri görmek adına Zonguldak Orman Bölge Müdürümüzün daveti üzerine geldik. Gördüğümüz manzaralara hayran kaldık. Çok güzel ormanlar var. Herkes çok mutlu oldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi