ramsey-eylem-2



RAMSEY’DE ÇALIŞAN TEKSTİL İŞÇİLERİ, SENDİKALI OLABİLMEK İÇİN VERDİKLERİ MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORLAR


 

RAMSEY İŞÇİLERİ, İŞ ÇIKIŞI AŞIRI SAĞANAK VE FIRTINA ALTINDA 5 KM YÜRÜDÜLER


 

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI GENEL TEŞKİLATLANMA SEKRETERİ KEMAL SÖNMEZ “SENDİKA HAKKINA KAVUŞUNCAYA KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”


 



 

Dünyaca ünlü Ramsey’in Kastamonu Araç ve Karabük’teki fabrikalarında çalışan Bin 600’e yakın tekstil işçisi son aylarda sendikalı olmanın mücadelesini veriyorlar.

Ramsey yönetiminin sendikaya karşı olduğunu ve çalışanlarının üye olmaması için yaptığı karşı çalışmanın ise her geçen gün sertleştiği iddia edilirken, Hak İş Konfederasyonuna bağlı, Öz İplik İş Sendikası’na şu ana kadar 450’ye yakın işçinin üye olduğu belirtiliyor.

İşçiler ise sendika çatısı altına girmekte kararlı olduğunu göstermek için bu akşam (23.09.2014 Salı) iş çıkışında servis araçlarına binmediler.

Fabrika binasından, 100. Yıl Mahallesine kadar yoğun sağanak ve fırtına altında yaklaşık 4 km yürüyen kalabalık işçi gurubu, 100. Yıl Mahallesine girmek isteyince polis engeli ile karşılaştılar.

Emniyet güçleri ile uzun süren tartışmaların ardından, Öz İplik İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Sönmez bir açıklama yaparak gurubun dağılmasını sağladı.

Sönmez, Ramsey çalışanlarının hak mücadelesinin kararlı bir şekilde devam edeceğini içeren bir konuşma yaptı.

 

FOTO GALERİ


Editör: Haber Merkezi