MARZİNC VE KARABÜK ÇEVRE DERNEĞİNİN DÜZENLEDİĞİ YEŞİL OYUNCAK YARIŞMASI HEYECANI BAŞLADI


 

marzinc-oyuncak



Öğrencilere çevre bilinci kazandırmayı ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmeyi hedefleyen Yeşil Oyuncak Yarışması başladı. Karabük merkezde bulunan ortaokul ve lise öğrencileri arasında iki kategoride düzenlen yarışma için son başvuru tarihi 16 Mayıs 2014 Cuma.

Bir geri kazanım tesisi olan Marzinc ile Karabük Çevre Derneği’nin ortak vizyonuyla bu yıl ilk kez hayata geçirilen “Yeşil Oyuncak Yarışması” heyecanı başladı. Amacı, gençler ve çocuklar arasında geri dönüşüm farkındalığını ve çevre bilincini arttırmak olan yarışma, evsel katı atıkların yeniden değerlendirilmesinin çevresel ve ekonomik önemine dikkat çekiyor. Karabük merkezde eğitim veren ortaokul ve lise öğrencileri arasında iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya katılmak için evsel atık malzemeleri kullanarak bir oyuncak fikrine hayat vermek gerekiyor.

Öğrenciler Atıkları Malzeme Olarak Kullanacak
Oyuncak fikrini hayata geçirirken kağıt, teneke, peçete, kumaş, karton, plastik, cam şişe, deri, metal, tel, meyve kabuğu gibi akla gelebilecek her türlü evsel atığı malzeme olarak kullanmak mümkün. Oyuncağını tamamlayan öğrencinin en geç 16 Mayıs 2014 Cuma gününe kadar www.yesiloyuncakyarismasi.com sitesinden indireceği formu eksiksiz doldurarak, okulunda bulunan görevli öğretmene oyuncağıyla birlikte teslim etmesi gerekiyor.

Oyuncakları değerlendirecek jürinin arasında Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karabük Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Marzinc ve Karabük Çevre Derneği’nden de birer isim yer alacak. Jüri oyuncakları değerlendirirken özgünlük, yaratıcılık, tasarım, uygulama ve malzeme türü gibi kriterleri göz önünde bulundurulacak.

Ödül Töreni 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde
Başvuruların 16 Mayıs 2014’e kadar süreceği yarışma kapsamında toplam 8 öğrenci ödüllendirilecek. Ortaokul ve Lise kategorilerinde birinciye 2.500 TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL para ödülünün verileceği yarışmada mansiyon ödülü olarak 4 öğrenciye iPad Mini hediye edilecek. Yarışma kapsamında 5 Haziran 2014 Perşembe yani Dünya Çevre Günü’nde Kent Meydanında bir şenlik düzenlenmesi ve şenlik kapsamında oyuncak projelerinin halka açık olarak sergilenmesi de planlanıyor.

Marzinc Hakkında: Dünyadaki çevre algısına paralel olarak ülkemizde gelişen çevre duyarlılığının bir yansıması olan Marzinc yatırımı, hurda süreci sonucu ortaya çıkan baca tozundaki çinko metalini tekrar kazanmak üzere Türkiye’nin önde gelen 5 çelik üreticisi Çolakoğlu, Diler, İçdaş, Kaptan ve Kroman tarafından kuruldu. Ana amacı ortak şirketlerin üretiminden çıkan EAF tozunu çevreci ve ekonomik bir şekilde geri kazanmak olan ve modern bir teknolojiyle kurulan Marzinc, dünya üzerindeki benzerlerine göre çok daha çevreci ve verimli bir şekilde üretim yapıyor.

Karabük Çevre Derneği Hakkında: 2007 yılında çevre konusunda farkındalığı arttırmak ve Karabüklüleri daha temiz bir çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla kurulan Karabük Çevre Derneği, yürüttüğü çevre projeleriyle misyonunu yerine getiriyor. Dernek, kamu ve özel sektörden kurumların da desteğini yanına alarak daha yaşanabilir bir Karabük ve daha sürdürülebilir bir çevre için Bünyamin Coşkun liderliğinde çalışmalarına devam ediyor.

Daha fazla bilgi için: Encore İletişim Danışmanlık / (0212) 270 88 10
Gülizar Akbulut / [email protected]

yesiloyuncakyarismasi.com

 

Editör: Haber Merkezi