KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMLERDE MHP’DEN ADAY OLMAYABİLECEĞİNİN SİNYALLERİNİ VERMEYE BAŞLADI


 

RAFET VERGİLİ, BU GÜN GAZETECİLERE ADAYLIĞI KONUSUNDA DAHA TAM KARAR VERMEDİĞİNİ SÖYLEDİ


 

vergili-adaymi


2009 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Karabük Belediye Başkanı seçilen Rafet Vergili, 2014 Mart Yerel Seçimlerinde tekrar aday olmayabileceğinin mesajlarını bu gün gazetecilere verdi.

Bir basın toplantısı düzenleyen ve Asfalttaki RT9 tartışmaları hakkında açıklama yapan Başkan Rafet Vergili, dün MHP Genel Merkezi tarafından Ankara Arena’da yapılan aday açıklama töreninde isminin açıklanmamasını hatırlatan gazetecilere “Yerime iyi bir aday arıyorum. Tekrar adaylığım konusunda daha tam karar vermedim.” Şeklinde yaptığı açıklama şok etkisi oluşturdu.

BAHÇELİ KARABÜK’ÜN BEKLEDİĞİ AÇIKLAMAYI YAPMADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Ankara Arena’da, belli olan 17 ilin adaylarını geniş katılımlı bir törenle açıklamıştı. Dün yapılan aday açıklama töreninde Karabük Belediye Başkan adayı olarak Rafet Vergili’nin de açıklanması bekleniliyordu, fakat beklenen bu açıklama olmadı.

Vergili’nin yurtdışında olması ve ardından Pazar günü yakın bir akrabasının vefatı nedeniyle adaylığının açıklanmasının ertelendiği parti kurmayları tarafından ifade ediliyor.

VERGİLİ, 1 SENEDİR “YERİME ADAY ARIYORUM” DİYOR

Rafet Vergili, bir seneye yakındır Belediye Başkanlığına tekrar aday olma konusunda karar vermediğini ve yerine iyi bir aday bulursa, aday olmayacağını söylüyor.

Vergili bu söylemlerini siyaseten mi, yoksa gerçekten ciddi anlamda mı söyleyip söylemediği ise bu zamana kadar hiç tartışılmadı.

“ADAY OLMAMASI İÇİN UĞRAŞILIYOR” DEDİKODUSU YAYILDI

MHP Safranbolu Belediye Başkan Adaylığında ismi geçen Mustafa Nafiz Dizdar’ın, AK parti baskısıyla vazgeçirildiği iddialarından sonra, Rafet Vergili’nin de MHP’den aday olmaması için AK Parti kanadının çeşitli uğraşılar içinde olduğu dedikodusu yayılmaya başlandı.

Editör: Haber Merkezi