AKŞAM ÜZERİ YAĞAN SAĞANAK SONRASI GELEN SU BASKINLARI İLE İLGİLİ BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ AÇIKLAMA YAPTI


 

rafet-sel-facebook-aciklama

Bu akşam ani bastıran ve yarım saati aşkın süren sağanak yağışın ardından gelen su baskınları ile ilgili Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Facebook hesabından bir açıklama yaptı.

Vergili, kendisinin de aracı ile su baskınına maruz kalmasını eleştirel haber yapılmasına sert tepki gösterdi.

İşte Başkan Rafet Vergili’nin Facebook sayfasında yaptığı açıklama;

 
SAYGIDEĞER KAMUOYUNA...

Sevgili Hemşerilerim;
Bu akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış ülkemizin birçok yöresini olduğu gibi şehrimizi de kısa sürede etkisi altına aldı.(Metrekareye 31 KG)

Kısa süre, ancak son derece yoğun bir şekilde yağan yağmur, bir yağıştan çok afet niteliğindeydi.

Tabi bu gelişmenin ardından bir takım felaket tüccarları da hemen sahneye çıktı ve ortalığı bulandırma çalışmalarına start verdi.

Dün “Battı-Çıktı ne işe yarayacak” diyenler, eminiz ki bu gün birkaç saatlik kapanmanın ardından ne işe yaradığını görmüşlerdir.

Ayrıca bu bir yağış değil, felakettir. Felaket üzerinden siyaset ve eleştiri yapmak ise şahsiyetli, onurlu insanlara yakışan şeyler değildir. Karabük küçük yerdir, kim neyi, neden yapar herkes iyi bilir!

Tabi şunu da bilmiyor değiliz; SEL, AFETİ DOĞURDUĞU KADAR PİSLİKLERİ DE ORTAYA ÇIKARTIR..!”

Bugün ülkemizde yaşanan yoğun yağış, başta Sincan olmak üzere bir çok şehrimizde yaralanmalara ve daha büyük felaketlere neden olmuştur.

Aynı şekilde daha bir yıl önce İstanbul’da yaşanan yağış sonucunda evlerine ekmek götürmek için yola çıkan hanım kardeşlerimiz minibüs içerisinde, tır şoförlerimiz ise garajda araçlarının içerisinde can vermiştir. Şimdi biz “AK PARTİLİ BELEDİYE İNSANLARI ÖLDÜRDÜ” mü demeliyiz.

Bu vesile ile ifade etmek istiyorum;

İNANDIĞIMIZ YOLDA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ.

KARABÜK’ÜN YILLARDIR EL SÜRÜLMEYEN KONULARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ.

BUNLARDAN BİRİ DE, DRENAJ KONUSUDUR. KONUYLA İLGİLİ İLLER BANKASIYLA ORTAK ÇOK BÜYÜK BİR PROJEMİZ TAMAMLANMAK ÜZEREDİR.

Amaçları iktidara takla atmak olanlar, küçük beyinleriyle üzümü yemeyi değil, bağcıyı dövmeyi hedefleyenler, BÜYÜK KARABÜK AİLESİ İLE ARAMIZDAKİ GÖNÜL BAĞINI ASLA KOPARAMAYACAKLARDIR.

Ekiplerimiz ilk dakikadan itibaren görevinin başındadır ve Karabük birkaç saat içerisinde normale dönecektir.

Bu vesileyle hepimize geçmiş olsun diyor, saygılar sunuyorum.

Karabük Belediye Başkanı Vergili, Facebook sayfasında daha sonra yaptığı ikinci açıklamasında ise şu görüş ve düşüncelere yer verdi;
Yazılı ve görsel yayın organları haber yapıyor, felaket tüccarları mal bulmuş mağrip gibi sarılıyor, “BELEDİYE BAŞKANI ARACIYLA SELDE KALDI” diyor.

Araç şahsıma ait, devletin aracına filan zarar vermedik, hamdolsun şu ana kadar belediyenin 1 kuruşu boğazımızdan geçmedi. Ayrıca daha yağış başlar başlamaz tüm birimlerimizi harekete geçirdik. Kendimde en fazla 10 dakika içerisinde olay yerindeydim. Yani sıcak evimizden, ya da masa başından çalışmaları yönetmedik, telefonlarla talimatlar vermedik. Her zaman olduğu gibi Karabük Halkının içinde olduk.

Editör: Haber Merkezi