rafet-gramla

 

RAFET VERGİLİ, KENDİSİNİ YALANCILIKLA SUÇLAYAN AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN’E AÇTI AĞZINI, YUMDU GÖZÜNÜ


 

RAFET VERGİLİ; “SAYIN ŞAHİN DE SÖYLEMLERİNDE GRAMLA KONUŞUYOR AMA TONLA YALAN SÖYLÜYOR”


 

“BİZ KENDİSİNE PARTİLİLERİNDEN DAHA SAMİMİ BİR ŞEKİLDE SAYGI DUYUYORUZ AMA KENDİLERİ EL ETEK ÖPMEMİZİ İSTİYORLARSA YANILIYORLAR”


 


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara sert cevap verdi.

Makamında gazetecilerle bir araya gelen Başkan Vergili, AK Parti Merkez ilçe başkanlığına seçilen yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, “Kendi Belediye Başkanlarının yayınladığı kitapta gramlan konuşup tonla yalan söylemek bir milletvekiline yakışmaz” dedi.

“GRAMLA KONUŞUP TONLA YALAN SÖYLEMEK DEVLET ADAMINA YAKIŞMIYOR”
Mehmet Ali Şahin’den biz çok daha büyük siyaset beklerken sürekli yerel siyasete inip, yerel siyasetle beraber polemik ortamları oluşturduğunu söyleyen Başkan Vergili açıklamalarına şöyle başladı;

“Bunları hayretle ve tebessümle karşılıyorum. Defalarca aynısını söylüyor ve bizi yalancılıkla itam etmeye çalışıyor. Bir insanı yalancılıkla itham etmek faklı bir şey, söylemlerimin gerçekleşmesini irdelemek farklı bir şey. Biz Karabüklülere verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmeye gayret ettik. Bizim onlara sözümüz şu; siz Karabük için verdiğiniz sözlerden kaçını yerine getirdiniz diye soruyorum. Bunlara cevap vermekten kaçınarak sürekli olarak bir saldırı, yalancılıkla itham edip prestij kaybına uğratmak için sözler kaydetmekte.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili söylediğimiz bir sözle alakalı oraya sorup, 19 milyon 721 bin 104 ton olarak rakam vermekte. Bu rakamları Melih Gökçek beyin verdiğini ve gramı gramına öğrendiğini söylüyor. Bende şimdi söylüyorum; alışmış oldukları nokta herkes teba, herkes itaat edecek ve her seferinde AK Parti iktidarına teşekkür edecek diye bekliyorlar. Biz iktidara hükümete ne zaman teşekkür edeceğimizi biliyoruz ve sık sıkta teşekkür ediyoruz. Onlar bugüne kadar yapılmış bir şeyi takdir etmiş ve teşekkür etmiş durumda dahi değiller. Şuan mevcut hükümetin yerel yönetimlerdeki bütçe dağılımı ile ilgili uygulamasına her ortamda teşekkür ettim. Düzgün bir uygulama. DSİ’nin bize yaptığı arıtma ile ilgili teşekkür ettim ve bu Karabük için büyük kazanım oldu. Noksanlarımız var ve bunlarda ilerde tamamlanacaktır.

Biz teba filan değiliz. Her seferinde el, ayak öpecek her konuda hükümete teşekkürlerimizi sunacak bir hükümet partisinin mensubu değilim. Ben muhalefet partisinin belediye başkanıyım. Buna göre de elimden geldiği kadar Karabük’te hükümetle ilgili vatandaşlan ilgili ilişkilerimizi sıkı ve sıcak tutarak icraat yapmaya çalışıyorum. Her seferinde konuşma ortamlarında insanları aşağılayarak hiç bir yere varılmayacağını yılların siyasetçisi, Karabük’ün medarı iftarı olan birinin bilmesi lazım. Siyasette iyi yönleri örnek alınacak bir kişidir.

Son zamanlarda yapmış olduğu söylemlerle farklı bir konuma gelmeye başladı. Bunu çok iyi düşünmesi lazım. Melih Gökçey bey kendisine 19 milyon 721 bin 104 ton asflat derken, bana göndermiş olduğu kitapta böyle bir tonaj yok. Verdiği hedefleri ve söylemiş oldukları da bu kitapta belli. Melih Gökçek benim takdir ettiğim belediye başkanlarından biridir. Onun yapmış olduğu işlerin güzelliklerini Karabük’e ne kadar taşıyabilirsem benim için başarıdır. Ufak belediyelerden de öğrendiğimiz var, büyük belediyelerinden örnek aldığımızda var.

Kendi Belediye Başkanlarının yayınladığı kitapta gramlan konuşup tonla yalan söylemek bir devlet adamına ve milletvekiline yakışmaz.Burada yazıyor hedefleri 8-9 milyon ton, 19 milyon ton değil. Kitabın baş tarafına baktığınızda 1 milyon 250 bin çorba dağııtığını da yazıyor, buda bir faaliyet. O günkü konuşmamız içinde söylerken, bekli okumuş olduğumuz bir tane şirketin ve belediyenin ana faliyetinden birini okumuş olabiliriz. Ankara Büyükşehir Belediyesinin 10 tane firması var. Kim ne yapar yapmaz bunları görecek değiliz. Bunları incelemiyor da değilim. Onların söylemiş olduğu rakamla 5 metre genişliğinde yoldan 16 bin kilomotre yol yapar. Ekvatorun uzunluğu ise 40 bin kilometre, fazlada bir şey söylemiyorum. Şimdi atmanın, söylemenin bir ölçüsü olur. İstedikleri gibi söyleyebilir, ama yalancılıkla itham çok kötü bir olay. Yakışmayan bir olay. O sözünü ne kadar yerine getirdi ve ne yaptı. Bunu sorgulamak herkesin hakkı”

“YALANCILIKLA İTHAM EDİLMEMİZ ÇOK YANLIŞ OLUYOR”
Bu şekilde bize baskı yaparsanız bizi daha fazla çalışmaya teşvik edersiniz diyerek konuşmasına devam eden Vergili şunları söyledi;

“ Buda bizi memnun eder. Kendileri söz veriyor, siyaset başlıyor önce Keltepe'ye kayak merkezi yapıyoruz. Milletvekillikleri bitiyor. Benim ne zaman aday olacağımın hesabını yapanlar, ne kadar süreleri olduklarını çok iyi biliyorlardır.

O zamanda yalancı demişti ve kimin yalancı olduğunu herkes görecek. Milletvekili seçiminde yalancının kim olduğunu herkes görecek. Ben hiç kimseye yalan söylemedim. Adayım veya değilim de demedim. Kumanya siyaseti de yapmadım. Kumanya siyaseti yaparak başarılı olmadıklarını kendileri görüyor. Bizden sonraki 3 aydan sonra AK Parti yüzde 65 oy alırken, yerel seçimde kaybediyorlar. Buda Karabük’ün tercihi. İkide bir yalancılıkla itham edilmemiz çok yanlış oluyor.

20141110AW239907_03Ben belediye başkanıyım cümlesini bugüne kadar kullanmadım. Onlar kendileri siyasette ben milletvekiliyim bana yalancı diyemezsin düsturu ile yola çıkmış, o siyaseti ne kadar taşıyabilirler. Ben dediğin zaman bu işin içine şeytan girer. Biz şükürler olsun bugüne kadar işimizin işine ben lafını sokmadık yanımıza şeytanı almadık. İlçe kongresinde muhalefet siyaseti, iktidar siyaseti yaparken, yerel yönetimi karşına almak yakışık değil. Çekindiğim korktuğum bir taraf yok. Şu ana kadar kendilerine laf söylenmemesinin tek nedeni, iktidar güçlerinden, siyasi baskılarından dolayı vatandaş kendilerine saygı gösteriyor. Arkalarından konuştuklarını gelsinler hep beraber konuşabiliriz. Ben hiç kimseye iş bulacağım vaatlerinde bulunmadım. Söylemiş olduğum sözler bile çarpıtıldı. Onlar 400 kişi işten atılırken, hemen parti tarafından listeler hazırlanıp verilen makamları var. Sen A-B partili misin diye işe alınan garibanlar var”

“BEN HİÇ KİMSEYİ YANILTMAK İÇİN LAF SÖYLEMİYORUM”
Başkan Vergili, “ Her şey düzgün gidiyor ve bir yerden bir şeyler söylemeleri gerekince en kolayı Rafet Vergili’ye yalancı diyorlar. Karabük Rafet Vergili’yi yalancı olarak kabul etseydi, daha dün yapılan seçimlerde Belediye başkanı olamazdı. 3 ay sonraki seçimlerde de AK Parti yüzde 65 oy aldı. Demek ki onlarında bizim sözlerine birazda olsa itibar etmeleri ve güvenleri gerekiyor.

20141110AW239907_01Diyelim ki Keltepe kayak merkezini yapamadık. DDY yükleme boşlatma merkezi de şehir dışına çıkacaktı. Buda Mehmet Ali Şahin beyin programıydı, çıktı mı? Kendileri bana geldiğinde şöyle bir ihtiyaç var değinde hangi planlamayı yapmadım. Ben hastane yerini kabul etmiyorum dedim. Hasatneyi oraya tercih edenlere niye teşekkür edeyim. Devletin yaptığı hastane için hükümete teşekkür ederim. Onlarda lütfen hastanenin açılışına belediye başkanına davet etmesini bilsinler. Bizimde emeğimiz var. Ben şimdi hastaneye yan yollar açıyorum. Bunlar yok çünkü Rafet Vergili ön plana çıkmasın. Benim ön plana çıkmama gerek yok ki, halk beni ön plana çıkarıyor. Karabük için bir çivi çakıyorlarsa Karabüklüler için çakmış olur, bende dahil herkes teşekkür eder. Yapmıyorlar bize bunu dediler şunu dediler diye buda benim problemim değilim.

Milletvekili seçimde Karabüklüler tercih eder. Belediye başkanı bize saygılı değil, siz yerel seçimleri kaybettiniz bizde yapmıyoruz desinler. Tek yaptıkları siyaset bu zaten. Ben hiç kimseyi yanıltmak için laf söylemiyorum. Böyle basit siyaset yapıp, sen onu bu bunu demişsin. Bir gün olur inşallah Ankara ile boyumuzu ölçeriz. 100 bin ölçekli bir vilayet olarak yaptığım işleri Ankara ve İstanbul ile mukayese ederim. Hoş bir şey. AK Parti ilçe kongresinde başka bir olay yok, belediye başkanı var” dedi.

Editör: Haber Merkezi