Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, emeklilere su ve toplu taşımanın bedava olduğu yönünde bir müjde vermişti.

Başkan Vergili, emekliye özellikle su bedelinin ücretsiz verilemeyeceği iddialarına açıklık getirdi. Vergili, su bedelinin de otobüslerin de emekliye ücretsiz olmasında kararlı olduğunu net bir şekilde ifade etti.

Belediye Meclisini bu hafta olağanüstü toplantıya çağıracağını ve ret verseler de su ile toplu taşımanın emekliye ücretsiz olması için imzayı kendisinin atacağını belirten Vergili, konuşmasının devamında ağır ifadeler kullandı.

AK Parti Eski İl Başkanlarından ve Karabük Belediye Başkan Adayı olan Timurçin Saylar’a iftira atılarak, karalama kampanyaları yapıldığını ve bunların kimin yaptığını bildiğini belirten Rafet Vergili, konuşmasında Milletvekili Ali Keskinkılıç’ıda hedefine koydu.

Milletvekili Keskinkılıç’ın Karabüklüler için tam bir hayal kırıklığı olduğunu iddia eden Başkan Vergili, MKE’deki yöneticiliği sırasında kaç tane Karabüklü gence iş sağladığını sordu.

Su ve toplu taşıma ile ilgili emeklilerin ücretsiz yararlanması için bir problem olmadığını, hatta ücretsiz yararlandırmaların başlaması için müracaatların alınmaya başladığını söyleyen Rafet Vergili konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Hepsi meclisten geçecek, bunlarda bir problem yok ki. Ben 15 senelik Belediye Başkanıyım, bana belediye başkanlığını mı öğretecek bu arkadaşlar? Hepsini yapacak kota koyarız, belediyeden geçiririz bedava tabi. Kendilerinin cesaret edemeyecekleri işi biz yaptığımız zaman niye bu kadar korkuyorlar,  neden bu işten bu kadar ürktü hepsi birden? Bu güne kadar söylediğim neyi yapmadım? 15 Yıldır vatandaşa verdiğim sözden neyi yapmadım? Şimdi biz bu kanunu kitabı bilmiyoruz, nasıl yapacağımızı bilmiyoruz, onlar bize iş mi öğretecekler?

Olağan üstü meclisi topluyorum, öğrensinler. Perşembe günü olağan üstü meclis toplantısı yapıyorum. Onlar gelmeyebilir ret de oyu kullanabilir, nasıl ikide bir canları sıkılınca ret oyu kullanıyorlar, gene gelsinler ret oyu kullansınlar veya toplantıya gelmesinler ben yine yapacağım.

Belli bir kota tabi ki olacak. Millete bu seferde bahçe mi sulattıracağım. Bir ev ne kullanıyorsa, aylık o oran alınacak, oraya o kadar su bedava, otobüs bedava. Otobüsü şirket bedava yapıyor, ne var bunda.”

TİMURÇİN SAYLARA KENDİLERİ İFTİRA ATTI

“Bu arkadaşlarımız o kadar büyük korkmaya başladılar ki zaten tercihleri yanlış, seçimleri yanış, her şeyleri yanlış. Akıllara gelmemiş bir hezimete uğrayacak bunlar.” Diyen Başkan Vergili, AK Parti adaylarının birbirlerine iftira içeren yazılar yazdırdıklarını, hatta Timurçin Saylar ile ilgili karalama kampanyası yürüttüklerini öne sürdü ve “8 tane başkan adayıyla yola çıkılmaz kardeşim. Ben yıllardan beri siyasetin içerisindeyim. Sen şimdi 8 tane adayla seçime giriyorsun, birbirlerinize yalan yanlış iftiralar atıyorsunuz. Utanmadan Timurçin Saylar ile ilgili yazı yazdırıyorsunuz. Bunu yazdıranların kim olduğunu çok iyi biliyorum ben.

Parti içerisinde daha evvelden bunun gibi siyaset yapmışlardı. Genç bir kızın, Tuğba Yeğin'in milletvekili adayının kişisel haklarıyla oynamışlardı, yakışmayacak şekilde. Şimdi ne yaptılar kendilerine göre bir aday bulabilmek için Timuçin Saylar gibi bir değere kalktılar, karalama kampanyası yürüttüler, yakışmayacak bir şekilde. Yapan kim? Adım gibi eminim kim olduğundan, şimdi burada açıklamıyorum.”

EMEKLİYE SU VE OTOBÜSÜ BEDAVA YAPMAKTA KARARLIYIM

“Ücretsiz veremez diye vatandaş konuşmaz, bunu bizim karşımızdaki belediye başkan adayı konuşur.” Diyen Rafet Vergili “Ne konuşuyorsunuz kardeşim siz? Bizim yapmış olduğumuz işler ortada, vermiş olduğumuz sözler ortada. Biz berberlere suyu yarı fiyatına yaptık, kaç senedir berberler yarı fiyatına kullanıyorlar suyu kuaförler ve berberler.

50 Lira emekli için büyük para kardeşim. İstanbul'da su faturası 300-400 liradan aşağı ödemeyen kimse yoktur. Karabük'te de 25-30 lira. Tamam kardeşim almıyorum, alınmayacak. Allah işimizi rast getiriyor. Biz bu parayı almayacağız dediğimiz gün Enerjisa bize anlaşma protokolü yolladı. Bize kullanmış olduğumuz elektrikle ilgili yapılan indirim ayda 650 Bin Lira. Ne oldu, bu bunu karşıladı. Onlar hayatında ne yapmışlar bu güne kadar.” Diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ALİ KESKİNKILIÇ, KARABÜK İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI OLACAK

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç’ı da eleştiri hedefine alan Rafet Vergili; “Şu ana kadar kaç kişi çalıştırmışlar, hangi işletmeyi yapmışlar, nerede ne yapmışlar. Bir sürü umudu olan adamlar vardı. Karabük için ne yapmışlar?” dedi.

“Ali Keskinkılıç ne yaptı?” diyen Vergili, Milletvekili Keskinkılıç’ın MKE’deyken kaçtane Karabüklü genci işbaşı yaptırdığını sorguladı.

Dışarıdan gelip Kardemir’in başına gelenlerin bile Karabük dışından onlarca kişiyi demir çeliğe işbaşı yaptırdığını belirten Vergili Milletvekili Ali Keskinkılıç için “MKE de müdürlük yaptı, genel müdürlük yaptı. Kaç tane Karabük'ün çocuğunu iş başı yaptırdı, söyleyin bakalım. Şuraya gelen adam 3 gün yönetim kuruluna geliyor, Malatya'dan adam getiriyor kardeşim, 200 tane dışarıdan adam soktular demir çeliğe. Ali Keskinkılıç'ı o kadar büyütmeye gerek yok ki bütün hemşerilerinin hayal kırıklığı olur. Yani kaç tane hemşerisini Makine Kimya'da iş başı yaptırdı." dedi.

ONLAR 2 AYI NASIL TAMAMLAYACAK, DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ

“Daha bu bitmedi, bu işin başındayız 2 ayı bakalım nasıl tamamlayacaklar. Yok, efendim bu zamları veremezmiş, indirimleri yapamazmışız, Otobüste indirimler çalışıyor kardeşim. Şuanda bilgisayar programlarını yapıyorlar,  kartı gösterecek, bedava geçecek, sayısını biliyoruz. Aynı şekilde su ile ilgili formlar hazırlandı, formu dolduracak, buraya bırakacak. Bizde gerekli işlemleri yapacağız. Su bedava olacak.” Diyen Başkan Vergili, konuşmasını şu cümleler ile sonlandırdı.

“Belediye meclisinden geçmezse, yine bedava yapacağım. Hesabını ben vereceğim, tek başıma imza atacağım. Rafet Vergili olarak kamu zararı diye ortaya çıkaracaklar, hakkımda dava açacaklar, bende parayı ödeyeceğim. Onların hangi işinden geri adım attım bu güne kadar. Hadi imzalamasınlar kardeşim, meclisi toplamasınlar. Geçen yapıyorlardı ya çocuk gibi bir kararı gündeme alırsın, tartışırsın. Biz o kadar çiğ bir adam değiliz. Oylamayız, geriye çekeriz veya haklısınız deyip geriye çekeriz, haklısınız deyip sizle beraber oy kullanırız. Çok mu zor, geçmişte yapmadık mı bunları. Problem yok, gereğini yapacağız. Her şeyi Karabük için yapacağız.”