KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, GAZETECİ İSMAİL AKÇA, ŞÜKRÜ GÖKKAYA VE ERGÜN BAŞKAYA'NIN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞEN KANAL 78 TV'DEKİ CANLI YAYINDA BU ZAMANA KADAR KONUŞULMAYANLARI KONUŞTU


 

VERGİLİ, HEMEN HEMEN HER KONUDA SORULAN SORULARA AÇIKLIK GETİRİRKEN, KONUŞMALARI GÜNDEM OLUŞTURDU


 

vergili-etek-tas

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kanal 78 ekranlarında katıldığı programda son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kanal 78 Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdürü Şükrü Gökkaya, Karabük Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmail Akça ile Karabük Net Haber İmtiyaz Sahibi Ergün Başkaya’nın sorularını yanıtlayan Başkan Vergili, bu zamana kadar konuşulmayanları konuştu ve açıklamaları gündem oluşturdu.

“Hizmetlerin Geciktiğine Katılmıyorum”

Belediye hizmetlerinin aksadığına ve geçmiş dönemdeki performanstan uzak olduklarına dair  eleştirilere katılmadığını ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Bir yatırıma başlamak için en az altı ay zaman lazım, önce proje ihalesini yapıyorsunuz, sonra itiraz süresi var, ardından aynı durum yapım ihaleleri için geçerli, bu da altı ay gibi bir süre alıyor, biz seçimlerden önce ihalelerimizi yapmadık, çünkü bir seçime girdik, hiç bir seçimin garantisi olmaz, bizim seçime giderken ihale yapmamız ahlaki de olmazdı, seçimlerden hemen sonra çalışmalarımıza başladık, ancak tam ihalelerimiz bitti derken bu seferde karşımıza hava şartları çıktı, ancak yıl sonuna kadar başladığımız işleri tamamlayacağız, Yeşil Mahalle Bulvarı’nı en fazla 10 gün içerisinde tamamlayacağız, ardından Şirinevler’den Esentepe Kavşağına uzanan yeni bulvarın ve Halim Deresi’nin asfaltlarını yapacağız, sonra sıra Şirinevler’e gelecek, oradaki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarımız başlayacak.”

“AK Parti İl Yönetimi Akıllı İşler Yapıyor”

Vergili, AK Parti’nin eski ve yeni il yönetimi ile olan ilişkilere değinerek şunları söyledi;

“Şu andaki AK Parti İl Yönetimi Karabük’ün hayrına son derece akıllıca kararlar alıyor, onlar böyle bir çalışma içerisindeyken bizim siyasi bir tavır takınmamız söz konusu değildir. Bizim yapacağımız işlere de onlar destek verir, onların yapacağı işlerde de biz destek veririz, bu çalışma böyle olur. Fakat geçen dönemki il teşkilatı bizleri belediye başkanlarıyla bile konuşturmuyordu, belediye başkanlarına bizimle ortak çalışma yapmamaları noktasında baskı yapılıyordu, aynı durum belediye meclis üyeleri içinde geçerliydi. Sürekli bir çekişme ve kavga ortamı oluşturuyorlardı, herkes bu durumun bizden kaynaklandığını sanıyordu, ancak bu gün onlar gitti ve kavga bitti, o siyaset 29 Mart’ta iflas etti”

“Raylı Sistemler Projesi Ne Hikmetse Kaldı”

Üniversitenin, Karabük İstasyon mevkiinden, Üniversite kampüs içine bir raylı sistem projesi olduğunu hatırlatan Rafet Vergili, bu projeyi üstlendiklerini fakat sırf kendisinin sosyal prim kazanmaması için engellendiğini ifade ederek şu açıklamaları yaptı;

“Bir gün Rektör Hoca beni aradı, Raylı Sistemler Mühendisliği eğitimi ve laboratuvar için şehir merkezinden üniversiteye kadar  bir demiryolu hattı çekmeyi hedeflediklerini belirtti. Projeyi incelediğimizde korkunç kamulaştırma rakamları ile karşı karşıya kaldığımız bir maliyetle karşılaştık, ben kendilerine üniversiteden sonra ki kullanım haklarının belediyeye verilmesi şartıyla bu masrafları üstlenebileceğimizi ifade ettim, bizim yöneticilerimizle üniversite hocaları bir araya geldi, Ankara’ya Devlet Demir Yolları’na gidildi ve hat yeniden çizildi, ancak ne hikmetse proje askıya alındı. Ben üniversiteden sonra projeyi devam ettirecek,100.Yıl’dan 5000 Evlere kadar sürdürecektim”

“Nereden de Hastane Öğlebeli’ne Yapılsın Dedim!”

MHP’li bir Belediye Başkanı olarak Karabük için en uygun fikir ve projeleri sundukları halde,  sırf halk tarafından kendilerine prim kazandırılmaması için ne teklif ettilerse AK Partililer tarafından tam tersinin yapıldığını da vurgulayan Başkan Vergili “İnsanların ileriyi görmesi ayrı bir yetenek ve Allah vergisidir. Her insandan 10 sene sonrasını, 50 sene sonrasını görmesini bekleyemeyiz. AK Parti’nin eski il başkanı Ömer arkadaştan her şeyi görmesini beklersek, bu kadarını görürüz. O beş sene sonrasını gördü, camlı binayı gördü, defalarca söyledik, Karabük’e iyilik yapmıyorsunuz dedik, bu hastane buraya sığmaz, en az 150 dönüm arazi lazım, genişlemeye uygun olsun dedik, Öğlebeli Bahçelerinde kamulaştırmayı biz yapalım, oraya devlet hastanesini yapın, Şirinevler’de de yıkılan hastanede Tıp Fakültesi hemen uygulamaya başlasın dedik, Mehmet Ceylan Bey ne biliyorsa ‘Zemin çürük’ dedi, Ömer Bey hastanenin Öğlebeli’ne yapılmaması için tüm eforu sarf etti. Rektör Hoca bir gün geldi ‘Üniversitenin ortasına hastane yapıyorlar, yarın çocuklar sınavdayken ambulans sirenleri çalacak, beni bu işten kurtar’ dedi. Bende bunun üzerine düşündüm Öğlebeli’ni önerdim, nerden de söyledim, o dönemde biz ne dediysek karşı çıktılar, ama bu halkta cezalarını verdi. Biz o gün bunları yapsaydık, Tıp Fakültesi en az iki yıl önce Karabük’te faaliyetlerine başlardı, modern bir devlet hastanemiz olurdu, bunun yanında 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de Tıp Fakültesine bağlanırdı ve kapanmaktan kurtulurdu” diye konuştu.

“Sen İşine Baksana!”

Milletvekili Osman Kahveciyi de eleştiri oklarına hedef alan Başkan Vergili açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Valilik Binasına yıkım kararı çıktı, bizde İzzettin Valimize, ’Sayın Valim burayı bize bırakın ve Çelik Cami yapalım, Anıt alanına da güzel bir valilik binası inşa edelim’ dedik, amacımız meydanla birlikte güzel bir kompozisyon oluşturmaktı. Bir hafta sonra gazetelerde Osman Kahveci’den bir açıklama ‘Valilik Binası sembol binadır, yıkılamaz.’ Sen işine baksana, uzmanlara bir danışsana, mevcut bina beş şiddetindeki bir depremde ilk yıkılacak bina, peki neden, biz söyledik diye. O söylese, biz karşı çıksak camiye karşı derler, işleri o kadar basit ki, dini kullanırken de, istismar ederken de her şey onlara çalışıyor, biz cami yapalım diyoruz, o olmaz diyor, o yapalım dese biz olmaz deseydik, şu anda kafir olmuştuk. Farklı düşüncelerle Karabük’ün kaderiyle oynuyorlar. Ama yukarıda Allah var, ben mevcut yönetimle ilgili bunların hiçbirini söyleyemem, Karabük ile ilgili son derece samimi düşünceleri var, inşallah böyle devam ederler, Allah’ta yardımcıları olur”

“Bu güne Kadar El Öpmedim!”

KARDEMİR A.Ş Konusu ile ilgili program sırasında gazetecilerin çeşitli sorularını cevaplayan Başkan Vergili “Şehr-i Emin olarak Karabük esnafını, tüccarını koruma sorumluluğum var, ancak bu sorumluluk benim olduğu kadar milletvekillerimizin, siyasi partilerimizin, Ticaret Odamızın, Esnaf Odamızın. Bazı insanların minneti varsa bunlarla ilgili tek kelime konuşamaz, benim hiç kimseye minnetim yok. Ben bu güne kadar da hiç kimsenin elini de öpmedim. Bu gün Karabük’ten yetişen ustalar, mühendisler Türkiye’de ki, hatta Dünya’da ki tüm demir çelik fabrikalarını yönetiyor ama her nedense Kardemir’i yönetecek mühendisler Karabük’te bulunamıyor. Ereğli kültürü diye bir şey yok, Ereğli, demir çeliği buradan öğrendi, ‘Karabük’e Ereğli kültürü getiriyorum’ cümlesini kendisinden duymadım, şayet duyarsam ona çok ağır cevap veririm, ben o kültürün ne olduğunu biliyorum. Bu gün Türkiye’de ki her fabrikada bir Karabüklü mühendis ya da yönetici varken, ne hikmetse Kardemir’in kritik noktalarında bu memleketin çocukları görev yapamıyor, bir gün olur o dışarıdan getirdikleriniz gider. Olayı kesinlikle kişiselleştirmem, Kardemir’in hiç bir işi yarım kalmaz, onlara tarafımdan keyfi sorun çıkartılmaz, ancak yasalarda uygulanır, ben hukukun üzerinde bir adam değilim, bundan sonra Karabük Mahallesinin üzerine yağan kurumun hesabını sorarım, beş yıldan bu yana yatırımlarını yapsalarmış. Benim kafamda kimse kılıç sallayamaz, bana hayatta kimse baskı uygulayamaz, ben baskılara boyun eğmiş olsaydım, maddiyat peşinde olsaydım, bu gün bu partide olmazdım, beni kimse parayla satın alamaz, para karşılığı iş yaptıramaz” diye konuştu.

“Kardemir’de Kavga ediyorlar Marzinc’de Ortaklar”

MARZİNC Ortağı olduğu söylentilere de açıklık getiren Rafet Vergili, “Ben Marzinc’e ortak filan değilim, ben onlarla ne ortak olacağım, ben o tesisi istersem kendim sekiz ayda kurarım, o fabrikayı Türkiye’de yapabilecek tek firma benim firmam, ortakları belli, Kardemir için mahkemelerde kavga edenler, o şirkette ortak. Ben kimsenin ortağı filan değilim, tesis zararlıysa kim kapattırdıysa açtırmasın o zaman” dedi.

“Belediye Olarak Vatandaşımızı Ucuz Konuta Kavuşturacağız”

Karabük Belediyesi olarak halka ucuz konut sahibi etme gibi büyük bir projenin içinde olduğunu ifade eden Vergili, ‘en önemli projem’ dediği konu hakkında şu açıklamaları yaptı;

“Belediye olarak çok ciddi şekilde çalışıyoruz. Amacımız belediye olarak vatandaşımıza ucuz konut sağlamak. İnşallah gerekli prosedürleri aşarız. Hedefimiz bize başvuran her vatandaşımızı konut sahibi yapmak, yani daire sayısında sınır olmayacak. Yakında 300 dönüm bir alanı kamulaştıracağız ve gerekli izinleri alabilirsek proje hayata geçecek. Hedefimiz net kullanım alanı 100 metrekare olan bir daireyi 20 bin lira peşin, 10 yıl vadeli 100 bin lira karşılığı vatandaşlarımıza verebilmek. Bu da şöyle olacak; 20 bin lira peşin, konut tesliminden sonra bin TL taksitle 10 yıl ödeme. Bu projemizle ilgili Karabük merkeze çok yakın bir yerden 300 dönümlük arsa kamulaştırma içindeyiz. Şirinevler alanı kadar olan bu arsada son derece planlı bir kentleşme örneği görülecek”

kanal-78-program“Mevcut İl Başkanımızı Destekliyorum”

MHP Teşkilatlarının kongrelerine müdahil olacak mısınız sorusuna cevap veren Rafet Vergili “Evet olacağım, neden olmayacakmışım” dedi ve şunları söyledi;

“Ben kim ile yola çıkarsam onunla devam ederim, ben kimseyi yarı yolda bırakmadım. Bizi sevende olacak sevmeyen de, tabandan da tepki olacak. Ama ben bu güne kadar partimin başarısı için siyaset yaptım, şayet şahsi menfaatler peşinde olsaydım geçerdim AK Parti’ye, bakardım keyfime. Bunları görsünler, sevmeseler de saygı duysunlar. Mevcut il ve ilçe başkanımızın yanındayım. Bana neden müdahil oluyorsunuz derseniz, bu güne kadar olmadım da ne oldu? Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizle hiç bir problemimiz yok, diyaloglarımız son derece iyi, ben ikide bir Ankara’ya gidip onları rahatsız etmem, bir konu varsa telefonu açarlar ve bize talimatlarını verirler”

“Milletvekili adaylığı için daha erken”

“Önümüzdeki genel seçimlerde aday olacak mısınız, aday olursanız MHP Belediye Meclisi gurubu ile ilgili tedirginliğiniz var mı ve aday olmaya karar verir de, Parti Genel Başkanınız kabul etmezse” gibi sorulara da cevap veren Belediye Başkanı Rafet Vergili, programın son bölümünde şu açıklamaları yaptı;

“Milletvekili adayı olup olmama gibi bir düşüncem şu anda gündemimde yok, daha çok erken. Sürece bakacağız, gidişata göre hareket edeceğiz. Ama şu anda milletvekili adayı olayım mı, olmayayım mı gibi hiçbir düşünce taşımıyorum. Eğer adaylığım söz konusu olursa da yerime seçilecek meclis üyesi ile ilgili de kendi gurubumdan hiçbir endişe taşımıyorum. Ayrıca milletvekili adaylığım ile ilgili Sayın Genel Başkanımızın sözleri bizim için talimattır.”

 

Editör: Haber Merkezi