KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMLERDE DİĞER İLÇELERDE VE İL GENEL MECLİSİNDE ÇOĞUNLUK OLARAK SEÇİMİ ALIRLARSA, HEDEFLERİNİN KİMSENİN HAYAL EDEMEYECEĞİ KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU SÖYLEDİ


 

vergili-hedef-buyuttu


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük’te havaalanı kurulacaksa Eflani ilçesine kurulması gerektiğini söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentte yayın yapan BRTV Televizyonuna katılarak, 4,5 yıllık icraatları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Vergili, Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) genişleme alanına ve Eskipazar bölgesinde kurulacak yeni Organize Sanayi Bölgesi ve serbest bölgenin Karabük’ün tamamının gelişmesiyle ilgili çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Vergili “Seçim öncesinde adaylar, ‘yaşam standartları yüksek bir şehir oluşturacağız’ diye başlarlar. Seçim zamanı bakın ama hiç birisi ‘biz yaşamı da ucuzlatacağız’ demez. Fakat biz Karabük’te yaşam standartlarını yükseltirken, yaşamı da ucuz hale getirdik. Hiç kimse bunun farkında olmadan bunu sağladık. Her yıl bir vatandaşımızın cebinde bin 500 TL ile 2 bin TL arasında para kalıyor. Nasıl mı derseniz; biz şu anda 1.74 kuruştan Türkiye’nin en kaliteli suyunu veriyoruz. Bugün Karabük’te en fazla su parası 25-30 liradır. Diğer vilayetlerde bu su parası 60-65 liranın altına düşmez ve herkes damacana su alır. Bizim evlerimize damacana su girmesine gerek yok. Halk ekmek 50 kuruş. Her eve en kötü ayda 15-20 lira da ekmekten katkı sağlarız. Bugün hiç kimse kenar mahallelere doğalgaz dağıtamaz, beceremedi de bu işi. Biz şu anda her eve doğalgaz verdirtiyoruz, yeter ki yolu olsun. Bir tüp 75 lira, vatandaş bu ihtiyacını doğalgaz sayesinde evde aylık 15 liraya mal ediyor. 50 lira da buradan, toplam 105 lira. Aynı şekilde ulaşım; Türkiye’nin en ucuz ulaşımı Karabük’te şu anda. Ayda 20-25 lira Dıt Kart uygulamasıyla Karabük’te. 20-25 lira derken her ay 150 liraya yakın bir vatandaşımızın cebinde para kalıyor, bu da yılda en kötü bin 500 - 2 bin lira para demektir. Bizim Karabük’te yaşam standartlarımız, parklarımız, bahçelerimiz, Sosyal Yaşam Merkezlerimiz derken, yaşam aynı şekilde ucuzladı ve yaşam da kolaylaştı. Bu büyük bir avantajdır.” dedi.

“BELEDİYELERİN TAMAMINDA DA İDDİALI OLARAK SEÇİME GİRECEĞİZ”
İl Genelinde tüm ilçe belediyelerin tamamında iddialı şekilde seçimlere gireceklerini kaydeden Başkan Vergili, şunları söyledi;

“Şimdi biz birinci dönemde bunu sağladık. İkinci dönemde ama ben olurum, ama benden başka bir arkadaşım olur, biz bu programları uygulayacağız. Belki eksikliklerimizi de tamamlayıp Türkiye genelinde Milliyetçi Hareket Partisi belediyesi olarak biz bu programları uygulayacağız. Genel merkezimizde bu konularla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor ve tüm belediyelerin tamamında da iddialı olarak seçime gireceğiz. Karabük’te de, diğer vilayetlerde de örnek alınacak yerler var. Bizim il olarak ana düşüncemiz şu; eğer havaalanı yapılacaksa, ne yapıp, yapıp Eflani’ye havaalanını yaptıracağız. Karabük’ün sanayi bölgesi büyüyecekse çok büyük muazzam 9 bin-10 bin dönümlük bir (Karabük merkezi kadar) bir alana Organize Sanayi Bölgesinin yapılması için her türlü çalışmayı yapacağız. Karabük merkezinde dere yatağında su tutma işini yapacağız. Raylı sistemi de mutlaka önümüzdeki sene Şoförler Odası ile birlikte minibüsçülerle, belki de farklı bir konsorsiyum halinde raylı sistemi gerçekleştireceğiz. Muazzam bir spor vadisi yapacağız, programa alınmış. 100. Yıl Mahallesi’nde bambaşka bir yaşam alanı ortaya çıkaracağız, yakında projeleri açıklanacak. İmar programı ile Türkiye’de tek örneği olacak. Garip, gurebanın tüm malı para edecek. Yapacağımız imar programıyla, evvela bir ev alabilmek için yıllarca emek sarf etmiş vatandaşımızın malı tekrardan para edecek. Biz bunları tamamladıktan sonra ilçelerde de aynı şekilde programlarımız devam edecek. Müşterek çalışacağız. Yani Safranbolu Belediyesi ile de beraber çalışacağız, Eflani’yle de Eskipazar’la da, Yenice’yle de. Bunların hiçbirini, konuştuklarımızın hiç birini kimse kulak ardı etmeyecek. Çok farklı bir Karabük ortaya çıkacak ve İl Genel Meclisinde de başarılı olursak, yani tüm Karabük ilinde İl Genel Meclisinde de başarılı olup da, İl Genel Meclisi Başkanı da bizden olduğu zaman, 4-5 yıllık dönemde Karabük’te asfaltı yapılmamış bir tane köy yolu kalmayacak. Hiçbir köyün su problemi olmayacak. Bu muazzam bir çalışma olacak ve örnek olacak. Türkiye’de şu anda asfalt olan köy yolu olarak yüksek oranlardan birisi Karabük yüzde 25 ile 30 arası. Ama Karabük’te 5 yıl içerisin de asfaltlamadığımız bir tane köy yolu bırakmayacağız. Biz parti olarak ve merkez belediyesi olarak bir çalışma yapmıyoruz, çok farklı çalışmalarımız var. Biz önümüzdeki dönem seçimlere komple hazırlanıyoruz. Yalnız sandıklarla ilgili değil, üye sayıları ile ilgili değil, gerçekten biz tekrardan Karabük’ü her türlü köyleriyle, kentiyle, ilçeleriyle ayağa kaldırmak için müşterek bir program içindeyiz. İnşallah bunda da başarılı olacağız.”

“YAPACAKLARIMIZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”
Yapacakları çalışmaların Türkiye’ye örnek olacağını belirten Başkan Vergili, sözlerini şöyle tamamladı;

“Tahmin ediyorum ki, bu yapacaklarımız Türkiye’ye örnek olacaktır. Kendi yağıyla kavrulacak, paralarını doğru harcayacak, İl Genel Meclisinde de bu programları yapabilecek bütçesi de mevcuttur. Yapma kabiliyeti de vardır, önemli olan uygulayabilmek. Özel İdare’nin arabasıyla yardım kumanyası dağıtmak değil, bu tür programları yapmak çok daha önemlidir. Özel İdarenin arabasıyla yardım kumanyalarını dağıtırsın, bu da devletin bir görevidir ama partiye üye yapamazsın. Önemli olan ayrım budur, biz de yapabiliriz. Önümüzdeki günlerde Karabüklüleri, vatandaşlarımızı, hepimizi daha güzel günler, çok daha huzurlu günler bekliyor. İnşallah biz bunları elbirliğiyle, tüm Karabüklülerle, hep beraber yapacağız, gerçekleştireceğiz. Havaalanımızı da, dere yataklarımızda kayıklarımızı da gezdireceğiz, spor vadimizde her türlü sporumuzu da yapacağız, yani çocuklarımız dışarıdan hiçbir şeye özenmeyecek bu memlekette.”

Editör: Haber Merkezi