vergili-bombaladi-1


 

RAFET VERGİLİ “OSMAN KAHVECİ, KARABÜK HALKINI HAYVAN YERİNE KOYDU”


 

“SEÇİMDE AHLAKSIZCA DAVRANIYORLAR”


“HÜSEYİN ERER’E BİLE SEÇİMİ KENDİ PARTİSİ KAYBETTİRDİ”


 

“ÖMER AYAR, ÇIKSIN KENDİSİ ADAY OLSUN”


 

Milliyetçi Hareket Partisi Şirinevler Seçim Bürosunun açılışına katılan Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, Karabük Milletvekili Osman Kahvecinin AKP istişare toplantısında Karabük halkını hayvan yerine koymasına sert tepki gösterdi.

Vergili ayrıca AK Parti’nin etik davranmadığını da iddia ederek, kimin yaptığı belli olmayan kağıtlar dağıtıldığını söyledi.

Vergili, yine ilginç bir çıkış yaparak 2009 yılında, kendi adaylarına seçim kaybettirdiklerini savundu.

“KAHVECİ, KARABÜK HALKINI HAYVAN YERİNE KOYDU”

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili dün Şirinevler Seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin istişare toplantısında Karabük halkını mahluk, yani hayvan yerine koyduğunu belirterek milletvekili Osman Kahveci’nin Karabük halkından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Başkan Vergili; “Pazar günü AKP’nin parti istişare toplantısında Milletvekili Osman Kahveci’nin iki mahalle arasına yapılan köprüyü küçümseyerek kendi zihniyetinde olmayanlara mahluk olarak yani hayvan olarak hitap ederek Karabüklüleri hayvan yerine koymaya hakkı yoktur. Buradan kendisini nezakete davet ederek Karabüklülerden özür dilemesini istiyorum. Bizim toplumumuzun her ferdinin ayrı ayrı bir değeri vardır” dedi.

“ÖMER AYAR ADAY OLSUN”

AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’ın bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamalara da değinen Belediye Başkanı Rafet Vergili İl Başkanı Ömer Ayar’ın il başkanı mı, yoksa Belediye Başkanı Adayı mı olduğunu anlayamadığını, eğer Belediye Başkanı Adayı ise çıkıp adaylığını açıklamasını isteyerek şöyle konuştu;

 “Yine AKP İl Başkanının bir televizyon programındaki konuşmasında insanları aşağılayıcı, tepeden bakan, Karabük Belediye Başkanına söylenmeyecek farklı tavırlarda ifadeleri vardı. Sosyal belediyecilikten bahsediyor konuşmasında. Şöyle bir cümlesi geçti; ‘Eskiden ekmek yardımı yapılıyordu’ dedi “ama şimdi yapıldığını bilmiyorum” dedi. Biz Özel İdarenin veya Belediyenin arabası ile Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye kaydı şartıyla yardım yapmıyoruz. İnsanların gururu ile ahlaksızca oynayanlar çok sıkıştıkları zaman haberim yoktu diyerek bu şekilde sığınmalara girmekteler ve bu şeklide cevap vermektedirler."

“SİYASİ PARTİLER AHLAKSIZCA DAVRANAMAZ”

Rafet Vergili konuşmaswına şöyle devam etti;

“Her şeyden önce bir parti etik olarak ahlaki olarak davranmak durumunda isimsiz olarak kağıt dağıtamaz. Gece gündüz isimsiz kağıt dağıtılması bir siyasi parti için ahlaki değildir. Yarın bir gün ahlaksızca dağıtacakları kağıtların arkasında durmayarak biz söylemedik diyeceklerdir. Ama Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarım için, Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız için ama Saadet Partili arkadaşlarımız için ahlaksızca sataşmaların alt yapısını hazırlamaktalar. Kendine güvenen bir parti altına mührünü veya damgasını vurur ve dağıtacağı bildiriyi dağıtır.

AKP İl Başkanı Belediye Başkanı Adayı ise bugün adaylığını ilan etsin. Bir Belediye Başkanının yapacağı projeleri televizyon programına çıkıp ta anlatmasın. Sosyal Belediyecilik diyecek görecesiniz Allah nasip ederse önümüzdeki beş yıl içerisinde tekrardan görev bize nasip olursa dünya çapında ödül alacağımızı herkes görecek. Dünyanın hiçbir yerinden bir belediye, bir mahalleye belediye başkanlığı makamını kurmamıştır. Bu bir sosyal belediyecilik anlayışıdır.  Ama bir belediye başkanının gülümseyerek vatandaşlarla fotoğraf çektirmesini belediye başkanlığı çalışması olarak kabul ediyorlarsa, beş yıllık dönemlerinde neler yapmışlarsa sayacaklar.

Bizim yaptığımız icraatları bende dahil tam anlamıyla sayamaz rakamlara sığan icraat yapmadık. Yapmış olduğumuz icraatları kimsenin küçümsemesine gerek yok. Yapılan hastane için biz devlete Allah razı olsun diyoruz. Hastanenin yol bağlantıları dahi yokken elimden geldiği kadar gece gündüz çalışarak şimdi ana artele bağlanacak yol açma peşindeyiz ve çok yakında da bitiriyoruz. Devletin görevi hastane yapmak, belediyenin görevi başka görevlerdir. Şu anda belediye seçimleri devletin yapmış olduğu işleri ortaya çıkartıp şunları yaptık, bunları yaptık demeye hakları yok. Çünkü Karabük’e yapılan hastaneden 60 bin nüfuslu Rize’de iki tane var. 12 yıllık milletvekilliği ve iktidarları döneminde her gün Karabük’e bir şeyler getirdiler ama Karabük’ü bir teşvik kapsamına aldıramadılar. Sebebi Karabük’ün gelir seviyesi yüksek olduğu için. Peki Rize ve Trabzon’un gelir seviyesi bizden düşük mü? Yüksek mi? Bu iki il teşvik kapsamına girerken bizim milletvekillerimiz ne iş yapıyordu hangi icraat peşinde idiler onu öğrenmemiz gerek.

“HÜSEYİN ERER’E SEÇİMİ KENDİ TEŞKİLATI KAYBETTİRDİ”

Başkan Vergili konuşmasının sonunda şunları söyledi;

"Belediye Başkan Adayı Ömer Bey mi? Yoksa Mehmet Ceylan Bey mi? Ben bunun farkında değilim. Çünkü televizyon konuşmalarında il başkanı sanki Belediye Başkan Adayı gibi konuşmakta. Ben şuna inandım, bizden önceki AKP’li Belediye Başkanı arkadaşımızın başarısız olmasının sebebi de mevcut il teşkilatı yönetiminden kaynaklandığına kalpten inandım, çünkü her işe şu andan itibaren karışmaya başladılar. Tek yapacakları iş belediyeye gelecek insanların isimlerini vermektir, yardım yapılacakların listesini vermektir. Çünkü AKP’li olmayanlara yardım edemezler, teşkilata üye olmayanlara yardımları söz konusu olamaz. Bizler şuanda 400 öğrencimize burs veriyoruz hangi partili olduğunu bilmeyiz. 500 tane arkadaşımıza gıda yardımı yapıyoruz. Hangi partili olduğunu bilmeyiz. Ne bizim partimize üyeliği ne de kaydı vardır. Bizler ahlaki kurallar içerisinde Belediye Başkanlığı yapmaya devam ediyoruz. İnşallah sizlerin duaları ve sizlerin gönül birliği ile bizi önümüzdeki beş yıl içerisinde de belediye başkanlığımızı devam ettirmeyi sağlayacak ve bunları utandıracak şeklide sizleri de mahcup etmeyecek şeklide görevimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi