KASTAMONU’DAN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK SÖYLENTİLERİNE, RAFET VERGİLİ NET CEVAP VERDİ


 

“KARABÜK’TEN BAŞKA HİÇ BİR YERDE SİYASET YAPMAM”


 

“İSTANBUL, ANKARA BİRİNCİ SIRA VERİLSİN GİTMEM”


 

rafet-aday-olmam

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili son günlerde hakkında çıkan bazı söylentiler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki yıl yapılacak olan Genel Seçimlerde Kastamonu’dan Milletvekili adayı olacağı yönündeki siyasi söylemler hakkında net cevaplar veren Vergili “Karabük’ten başka hiçbir yerden aday olmam” dedi.

Vergili “Ben siyasete Karabük’ten başladım. Her ne kadar Kastamonu, Araçlı olabilirim ama benim doğduğum ve doyduğum memleket Karabük. Ben Karabük’ün bir neferiyim. Bana bırakın Kastamonu’yu, Ankara, İstanbul’dan birinci sıra milletvekilliği imkanı verseler olmam. Karabük’ten başka hiçbir yerde siyaset yapmam” dedi.

Kendisinin önümüzdeki genel seçimlerde aday olması halinde, başta AK Parti’nin hesaplarını bozulacağından dolayı bu tür söylemlerin çıkarıldığının altını çizen Rafet Vergili “Benim aday olmam durumunda, AK Parti her genel seçimlerde alıştığı gibi buradan tulum çıkartamayacak ve bu endişe ile ilgili yayılan söylentiler bunlar” dedi.

Önümüzdeki genel seçimlerde de aday olup olmayacağının şu an belli olmadığını belirten Başkan Vergili açıklamalarına şöyle devam etti;

“Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra erken seçim olsun, aday olmam. Belediye Başkanlığı adaylığımda Karabüklü hemşerilerime verdiğim sözlerin tamamına yakınını tamamlamadan veya yoluna koymadan olmaz. Zaten halk beni nerede isterse ben orada olurum. Karabüklü hemşerilerime sormadan bir karar almam. Şu an gündemimde bu tür şeyler yok” 

Editör: Haber Merkezi