ÇAVUŞ ÜZÜMÜNÜ YAŞATMAK İÇİN KOLONYASINI YAPTILAR


 

KOLONYALARA YERLİ TURİSTLER KADAR YABANCI TURİSTLER DE YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR


 

20140816AW169875_03Karabük’ün tarihi ve turistlik ilçesi Safranbolu yöresine özgü olan ve yok olmak üzere olan Çavuş üzümünün kolonyasıda yapıldı. Çavuş üzümüne yerli turistler kadar yabancı turistler de ilgi gösteriyorlar.

Safranbolu’da yaptığı Safranlı kolonya ve sabun ile Safran bitkisinin değişik alanlarda kullanan Hüsnü Özdemir şimdide sadece Safranbolu yöresinde yetişen Safranbolu Çavuş üzümünün adını duyurmak için Çavuş üzümü kolonyası yaptı.

Amacının ilçesini daha iyi tanıtmak olduğunu belirten Özdemir, “İlk olarak Safranlı kolonya ve sabun yaptım. Bu ürünler sayesinde Safranbolu ilçesinin tanıtımına katkıda bulundum. Böylece Safran’ın sadece gıda sektöründe değil diğer sektörlerinde de kullanıldığını gösterdim. Şimdi yeni ürün yaptık. Çavuş üzümümüz özellikle ince kabuğu, sulu ve aroması ile araman, sevilen bir üzüm çeşididir. Yöremize has bu üzüm çeşidimizi daha iyi tanıtmak amacı ile onun kolonyasını yaptık. Yerli turistler kadar ilçemize gelen yabancı turistler de yoğun ilgi gösteriyorlar.Hoş kokusu serinletici özelliği ile bu sıcak günlerde aranan bir kolonya çeşidi” dedi.

Çavuş üzümü kolonyasını deneyen Taylandlı turistler ise bir çok çiçeğin kolonyası olduğunu bildiklerini ama ilk defa bir Çavuş üzüm kolonyası denediklerini ve kokusunun çok hoşlarına gittiğini söylediler.

Editör: Haber Merkezi