AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI MEHMET CEYLAN, DURSUN ALTIPARMAK VE CUMHUR ÜNAL ARASINDA GİDİP GELİYOR


 

ucu-arasinda


AK Parti Genel Merkezi, Belediye Başkan Adaylarını belirlemede yoğun bir çalışma içine girdi.

Karabük, Safranbolu ve diğer ilçelerin adaylarının belirlenmesi yönünde, AK Parti Genel Merkezinde yapılan çalışmalar ile ilgili Karabük Net Haber’in çok önemli haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Karabük Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın, Dursun Altıparmak’ın ve Karabük Eski Milletvekili Cumhur Ünal’ın isimlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğu öğrenildi.

Yine edinilen bilgilere göre Mehmet Ceylan ile Cumhur Ünal’ın Karabük Milletvekilliği döneminde,  Karabük Belediye Başkanlığının kaybedildiği ve ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ denilerek, sorumluluk yüklenilebileceği öğrenildi.

Karabük Eski Milletvekili Mustafa Ünal’ın, adaylık noktasında Cumhur Ünal’ı tavsiye ettiği ifade edilirken, Mehmet Ceylan’ın aday olmasında seçimin daha deneyimli bir isim tarafından garantiye alınabileceği belirtiliyor.

Dursun Altıparmak ile ilgili de, Ciddi bir oy potansiyeline sahip olması ve AK Parti’den adaylık istemesinin en cazip yönler olarak görüldüğü, fakat 2009 seçimlerinde AK Parti’nin seçim kaybetmesi ile suçlanabileceği ve Altıparmak’ın partiye monte edilmesinde teşkilat içinde sancılar yaşanabileceğinden endişe duyulduğu görüşü beyan ediliyor.

Safranbolu ile ilgili mevcut Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile ilgili son günlerde çıkan Ağır cezada yargılanacağı yönündeki haberler göz önünde bulundurulduğu, fakat iki dönem aday değiştirilmesinin de seçmen üzerinde bir soru işaret oluşturacağı endişesi yaşanacağı bilgisi yer alıyor.

Öte yandan AK Parti’nin Karabük’te görülmemiş projeler ile seçime gireceği ciddi anlamda dile getirilirken, bunun nedeni de şöyle ifade ediliyor;

2014 Yılında yaşanacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e çok büyük görevler yüklenileceği ve bu nedenle seçim bölgesinde bir zaafa uğramaması içinde, Karabük’te seçim alınması için iktidarın tüm imkanlarının sergileneceği düşünülüyor.

Karabük ve ilçelerinin adaylarının iki gün sonra netleşeceği ve Çarşamba günü açıklanabileceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.