turk-egitim-sen-meb




TÜRK EĞİTİM SEN KARABÜK ŞUBE BAŞKANI AHMET TURGUT KURTOĞLU SERT KONUŞTU


 

“SAYIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEN HANGİ ETNİK KÖKENDENSİN, AÇIKLA DA BİLELİM”


 

“O MÜDÜRÜ CUMHURİYET KENTİ KARABÜK’TE TUTAMAZSINIZ”


 



 

Türk Eğitim Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’ın Facebook sayfasında Atatürk’e hakaret edici açıklamaları paylaşmasını sert bir dille eleştirdi.

Kurtoğlu düzenlediği basın toplantısında Vali, Mehmet Ali Şahin ve AKP İl Başkanı Timurçin Saylar’a çağrıda bulunarak “Bu Milli Eğitim Müdürünü görevden alın” dedi.

Milli Eğitim Müdürünün böyle bir şeyi paylaşmasını Türk Eğitim Sen Karabük Şubesi olarak şiddetle kınadıklarını belirten Kurtoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

KENDİSİ HANGİ ETNİK KÖKENDEN?

“Karabük’te bizler yeni eğitim yılına başlamadan birkaç gün önce sosyal medyada ve basına yansıyan haber sonucu bu eğitim öğretim yılını çok buruk ve öfkeli bir biçimde kutlama durumundayız. Malum İlimizde eğitiminden sorumlu en üst yöneticisi İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’ın Facebook sayfasında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yahudi olduğuna, Müslüman bile olmadığına dair paylaşımını basın ve kamuoyundan duyarak haberdar olarak başladık.

Şunu sormak istiyorum; Türkiye Cumhuriyetinin Devletinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı altında her gün sabahtan akşama kadar oturup aybaşında da cebini milletinin hazinesinden aldığı parayla kendinin ve çoluk çocuğunun iaşesini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkede devam ettiren bu şahsın Atatürk’e Yahudi ve Müslüman bile değil diyen anlayışlara rağbet ederek, bu tip paylaşımları kendi iradesi ile kendi sayfasında paylaşmasını Türk Eğitim Sen olarak şiddetle kınıyoruz.

Bu olayın kamuoyunda duyulmasından sonra üç dört gündür gece ve gündüz telefonlarımız susmuyor, siz ne yapıyorsunuz diye. Kamu oyununu bu baskısı ve tepkisi üzerine bugün bu toplantıyı tertip etmiş bulunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün Yahudi olduğun ve Müslüman olmadığını Facebook sayfasında paylaşan İl Mili Eğitim Müdürü’nün hangi etnik kökenden olduğunu sormak istiyorum. Sayın İl Milli Eğitim Müdürüne senin menşein nedir, Bunu aynı şekilde Facebook sayfasında yayınlamasını istiyorum."

BU HAİNİ KARABÜK’TE TUTANLAR DA KAMUOYUNDA SORGULANIR

"Atatürk’ün Yahudi, hatta Müslüman olmadığını Facebook sayfasında paylaşan bir kişinin eğitimde Türkiye ikinci, üçüncüsü, beşincisi olmuş Karabük’te milli eğitimin başında olması, Karabük insanına ve Karabüklüye hakarettir. Böyle bir olaydan sonra sizlerin aracılığı ile Karabük Valisine,  Mehmet Ali Şahin’e ve samimiyetinden ve dürüstlüğünden kuşku duymadığım AKP’nin yeni İl Başkanı Timirçun Saylar’a havale ediyorum. İstiyorsanız bu adamı burada tutmaya devam edin. Böyle bir yanlış yapan Milli Eğitim Müdürünün 15 Eylül’de çocuklarımız okula gitmeden biletini kesin. Atatürk’e hakaret ederek kimden menfaat temin etmişse bu zatı muhterem onlardan yeni makamlar ve mevkiiler dilenmeye devam etsin.

Karabük halkı Atatürk’e ihanet eden ve Milli Eğitim başında bulunan ne cahil bir insanı, ne de hain bir insanı asla tutmazlar. Atatürk’ün kurduğu diyebileceğimiz Cumhuriyet şehrinde Atatürk’e hakaret edecek bir milli eğitim müdürü Karabük’te barınamaz ve duramaz, bunun altını çizerek söylüyorum ve bunları Karabük’ün etkili ve yetkili siyasetçilerine söylüyorum.  Bu milli eğitim müdürünü bu saatten sonra burada tutmayın. Karabük halkı yarın daha çok sert tepkiler ortaya koyar. Çünkü toplumsal barış ortadan kalkmamalıdır.”

KARDEMİR LOJMAN VERDİ  

İl Milli Eğitim Müdürüne Kardemir Anonim Şirketinin lojman verdiğini ve bu lojmana bazı eşyaların Karabük Öğretmen Evinden getirildiğini de söyleyen Türk Eğitin-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“Karabük’e gelir gelmez kırdığı yumurta kırkı geçtiğini, şeklini alan İl Milli Eğitim Müdürü ile ilgili bir konuyu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. 27 Ağustos günü Karabük Öğretmen Evinden bir pikap dolusu eşya dolduruldu ve hepimizin bildiği Kardemir’in bekar lojmanlarına taşındı. Hem de milli eğitimin elemanları tarafından. Duyduk ki Kardemir Anonim Şirketi burayı Milli Eğitim Müdürlüğüne lojman olarak vermiş.

Bilindiği üzere Karabük’te şimdiye kadar Milli Eğitim Müdürlüğünün lojmanı diye bir lojman yok. Şimdi buradan Kardemir Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’a sesleniyorum; İl Milli Eğitim Müdürü Kayserili mi diye bu lojmanı tahsis ettiniz? Kardemir halka açık bir şirkettir. Halka açık olan şirketin mülkünü ücretli mi, yoksa ücretsiz mi tahsis ettiniz?”

Not: Türk Eğitim Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu'nun konuşmasının tamamını videodan izleyebilirsiniz.