20140415AW062945_03Turizm Haftası, Karabük’ün tarihi güzellikleriyle öne çıkan Dünya Miras Kenti Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı


 

15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ilk tören Safranbolu’da Cincihan önünde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir açılış konuşması yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, “Turizm haftası ile berabaer 2014 yılının turizm sezonu açmış buluyoruz. Yeni sezona Safranbolu’da açmamızın bir nedeni tarihi ve kültürel değerlerini günümüze kadar taşımız bir kentimizdir. Korumacılıkta bu başarısından dolayı UNESCO’nun Dünya Miras Listesi'ne girmiş ve Tarihi Kentler Birliğinin üyesi olmuştur. Bu alanda da birçok önemli ödül almıştır. Bu başarısıyla Türkiye'de birçok yöremize örnek olmuştur. İlçemizin en önemli özelliklerinden biri de kültür değerlerini ve mirasını turizmine sunmuş olmasıdır.Safranbolu tarihi ve kültürünün değeri yanında ilimizin diğer ilçelerimizin başka değerlerini de turizme katarak çeşitliliği arttırmak istiyoruz” dedi.

Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar ise turizmin dünyanın en önde gelen sektörlerden olduğunu söyleyerek, “Turistlik değerlere sahip olan ülkeler bu değerleri tanıtarak gelir elde etmek için keskin bir rekabet içinde. Ülkemiz son yıllarda dünya turizm pazarından çok ciddi yap almaya başladı ve turizm dünyasının önemli oyuncularından biri oldu” dedi.

Konuşmaların ardından Safranbolu yöresel Halk oyunları gösterileri ile şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Etkinlikler kapsamında SAKEM üyeleri tarafından karma serginin açılışı yapılarak program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi