Karabük Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliği ile Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı “Horizon 2020 (H2020) ve İkili-Çok Taraflı İşbirliği Fırsatları” hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


 

DSC_0005Üniversitemiz Prof. Dr. Bektaş AÇIKGÖZ Konferans Salonu’nda düzenlenen Programa Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Dekanlarımız, Müdürlerimiz, akademik, idari personel ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı: “Sayın Valim, mesai arkadaşlarım, sevgili öğrenciler hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle bu güzel etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Karabük Valiliği’ne ve TÜBİTAK yetkililerine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi üniversitelerin çeşitli kaynakları vardır. Bunlardan birisi devletin öğrenci sayısı, personel sayısı gibi kriterlere göre vermiş olduğu ödenektir. Üniversitenin öz kaynakları, döner sermaye kaynaklarıdır. Aslında en büyük kaynak ulusal ve uluslararası ARGE fonlarından aldığı kaynaklardır. Karabük Üniversitesi bir kuluçka dönemi yaşamaktadır. Demir Çelik ARGE Merkezi’nin tam faaliyete geçmesi, yükseköğretim ve doktora gibi programlarının gelişmesidir. Biz Karabük üniversitesi olarak genellikle Avrupa Birliği Fonlarından, sosyal fonlardan ve Erasmus plus fonlarından yeni kurulmuş üniversiteler içerisinde en iyi değerlendiren üniversiteler arasındayız. Ben tekrar katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. ”dedi.

TÜBİTAK Uluslararası İş Birliği Daire Başkanı Hakan Karataş; "İlk olarak programa katıldığınız için ve organizasyonda emeği geçen Karabük Valiliği ve Karabük Üniversitesi’ ne teşekkür ederiz. Karabük Üniversitesi robot yarışmasında dünya 2.ligini kazandığını öğrendim ve Japonya'nın önünde yer alarak bir derece elde etmesi beni çok etkiledi. Başarılarınızın devamını dilerim. Avrupa Birliği HORİZON 2020 Bilgilendirme Programı geleceğin teknolojilerine destek vermek için yapılan bir projedir. Avrupa Birliği Çerçeve Programları Avrupa’nın bilim, teknoloji politika ve uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla oluşturulan Topluluk Programı’dır. İlki 1984 yılında başlatılmıştır ve dünyanın en yüksek bütçeli sivil araştırma programıdır. Çerçeve Programlar Avrupa’nın araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek, AB üye ülkeleri, AB aday ülkeleri ve AB’nin işbirliği yaptığı diğer ülkeler ile AB politikalarına ilişkin farklı alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla yürütülmektedir. Program uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön verme amacıyla oluşturulmuştur.” diyerek Katılım kuralları, proje tipleri ve fonlama modelleri, endüstriyel liderlik, toplumsal sorunlara ortak çözümler, bilimsel Mükemmeliyet, HORİZON 2020 Programı, KOBİ inovasyon projeleri, projelerde ne şekilde yer alabilirim, proje Koordinatörü, proje ortağı, geliştirme projelerine örnekler, Soma akıllı şehirler projesi, TÜBİTAK Ulusal Koordinasyon Ofisi, teşvik ve ödüllendirme programı, destek ve ödüller konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

TÜBİTAK Enerji Alanı Kıdemli Ulusal İrtibat Noktası İlknur Yılmaz; " Sayın Valim, Rektör Yardımcım ve değerli katılımcılar hepiniz programımıza hoş geldiniz. Dedi ve sunumunda; AB araştırma ve geliştirme programı HORİZON 2020 kapsamında Türkiye’nin hedefleri, TÜBİTAK uluslararası işbirlikleri destek ve ödül programları Set plan altyapısı, güvenilir temiz ve verimli enerji alanı, amaçlar, desteklenen etkinlikler, bütçe, proje tipleri, enerji verimliliği, eranet çağrılar konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

DSC_0007-(2)Programın sonunda Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, TÜBİTAK Uluslararası İş Birliği Daire Başkanı Hakan Karataş’a ve TÜBİTAK Enerji Alanı Kıdemli Ulusal İrtibat Noktası İlknur Yılmaz’a günün anısına teşekkür ederek belgelerini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi