Kardemir Karabükspor Kulübü teknik sorumlusu Tolunay Kafkas, 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırıldı.


timthumb

Kardemir Karabükspor, Bursaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Mabiala’nın maçın uzatma dakikalarında ikinci sarı kartından dolayı kırmızı kartla oyundan atılması sonrası ‘Ben istedim’ diyen Tolunay Kafkas’ın Mabila ile birlikte tedbirli olarak TFF Disiplin kuruluna sevk edileceği sabah saatlerinde gelen bilgilerdendi.

Yarın sahasında oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçı hazırlıkları öncesi İHA’ya açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik direktör Tolunay Kafkas, “Ben düşüncede dürüst olmaya çalıştım. Biz bunu daha önceden planlamadık. Kafamızda ne oyuncunun ne benim böyle bir şey yoktu” dedi.

“HATAM VARSA CEZASINI ÇEKMEYE HAZIRIM”
Çok kritik haftalar yaşadıklarını söyleyen Kafkas, Bursaspor maçında yaşanan olayla ilgili olarak “Maçın sonuna doğru böyle bir şey oldu. Bizde olabilir diye bir şey yaptık. Maalesef daha önce birçok kez insanların gözüne sokula, sokula yapılmış şeyler. Bizim başımıza da geliyor. Bir hatam varsa cezasını çekmeye hazırım. Bu ülkede ne olursa olsun, iş namuslu insanların başına geliyor. Yapılacak ta konuşulacak da bir şey yok. Ben düşüncede dürüstüm. Bunu planlayıp hazırlayıp böyle bir şey yapmadık. Oyuncuda bir sonraki maçta oynamak istediği için bunlar olağan şeyler. Daha öncede çok yapıldı. Bunun bir cezası varsa da ben çekmeye hazırım. Bu kimine göre doğru olmayabilir ama, yıllardır yapılan bir şeydi. Biz bunu erkekçe dürüstçe söylediğimiz için başımıza bu geldi” ifadesinde bulundu.

Açıklamaların ardından TFF resmi internet sitesinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 16.12.2014 tarih ve 42 sayılı toplantısından çıkan kararlar yayınlandı ve başarılı çalıştırıcının 14.12.2014 tarihinde oynanan KARDEMİR KARABÜKSPOR - BURSASPOR Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında futbolcusunun bilinçli kart görmesini sağlamasından dolayı sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi