TÜRK EĞİTİM SEN KARABÜK ŞUBE BAŞKANI AHMET TURGUT KURTOĞLU, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLE İLGİLİ ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLER TAŞIYAN BİR MESAJ YAYINLADI


 

CUMHURİYET TARİHİNİN HİÇBİR DÖNEMİNDE TÜRK ÖĞRETMENİ İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ YILDAKİ KADAR BASKI VE TEHDİT ALTINDA KALMAMIŞTIR


 

turk-egitim-sen-mesaj

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı ile ilgili Türk Eğitim Sendikası Karabük Şube Yönetim Kurulu imzası ile yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Ahmet Turgut Kurtoğlu, adeta tokat gibi cümleler kurdu.

Kurtoğlu, eğitim camiasında öğretmenlerle bu zamana kadar böyle uğraşılmadığını ifade ederek, bazı çevrelere çok ağır sözler söyledi.

Türk Eğitim Sendikası Karabük Şube Yönetim Kurulu imzası ile yayınlanan basın açıklaması aynen şöyle;

"Kamuoyumuzun malumu olduğu üzere Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Baş Öğretmenliği kabulünün 86. yılı olan ve 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak 33.sünü kutladığımız bir öğretmenler gününü daha kutlamaktayız.


Esefle müşahede etmekteyiz ki 86 yıldır; Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde Türk öğretmeni son yıllardaki, özellikle de içinde bulunduğumuz yıldaki kadar baskı ve tehdit altında kalmamış, siyasi iradenin yandaşlığını yapan menfaatçiler tarafından satılmamış, planlı ve programlı bir biçimde itibarsızlaştırma suikastına uğratılmamıştır.


Durum öylesine üzücü ve öylesine vahimdir ki, öğretmenlik mesleği, has bel kader bu mesleğin içine çöreklenmiş ve tüm dertleri günlük menfaatleri olan, beyinlerine yıllarca Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı enjekte edilmiş, genleri şahsi çıkarları uğruna tüm mukaddesatlarını bile satmaya müsait şarlatanların bu istek ve arzularını temin etmek için siyasi iradenin kapı kulu olmaya, asalakça yaşayacak haysiyetsizlik ve onursuzluk virüsünün gönüllü taşıyıcıları haline gelmeleri ile Cumhuriyet tarihinin ilk ve en büyük itibarsızlaştırma oyununa getirilmiştir.


Sahip oldukları dünyalıkları, menfaat temin edeceklerine inandıkları her kapıya intisap etmeye ar etmeden elde etmiş olan bir kısım zevat ise oturtuldukları koltuklarda yine bir takım kerameti kendinden menkul zavallıların ellerine tutuşturdukları isim listesine göre öğretmenlerimizi değerlendirmeyi kendilerine yedirecek kadar alçalmışlardır. Ülke bütününde idari görevlere yapılacak atamalardaki değerlendirmelerde bırakın hak, hukuk ve adalete uygun davranmayı, üzerlerinde taşıdıkları siyasi ve idari titrinin  bile farkına varmadan, Necip Fazıl’ın deyimiyle alçaklık seviyesine bile kendilerinin layık olmadıklarını ispatlarcasına çukurlaşmışlardır. Öğretmen karanlık odalarda, karanlık beyinlerce hazırlanan projelerin odağına yerleştirilmiş, şahsi ikballer uğruna pazarlık masalarında ucuz emtialar niyetine satılmıştır.


kurtoglu-mesajTürk Egitim-Sen olarak inanıyoruz ki, şeriat-i ahval her ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyetinin haysiyetli ve onurlu Türk Milletini ezelden ebede taşımaya yeminli, Türk Devletini ilelebet yaşatma mücadelesinin şahsiyetli muallimleri bu oyunu da mutlaka ama mutlaka bozacaktır. Zamanı geldiğinde bu şarlatanlara, menfaat çetelerine ve onların yardakçılarının suratına ellerindeki ilim meşalesini çarpacaklardır.


Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi olarak Karabük’te ve ülkemizdeki tüm eğitim çalışanlarının öğretmenler gününü en kalbi duygularla kutluyor, mesleğin haysiyeti ve şerefini her türlü şahsi menfaatinden daha üstün tutanların ellerini öpüyoruz."

Editör: Haber Merkezi