AK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR’DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ “25 GÜNLÜK ÇALIŞMADA OYUMUZU YEREL SEÇİME GÖRE YÜZDE 15 ARTTIRDIK”


 

saylar-iddiali

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, 25 günlük çalışmada Karabük’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yerel seçimlere oranla oyların genel yüzde 15, kent merkezinde ise yüzde 8 oranında arttırdıklarını söyledi.

AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde ülke genelinde yüzde 51 civarında oy aldığını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise bu oranın ülke genelinde yüzde 1 ila 1.5 arasında arttığını belirten Saylar açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi;

“Karabük’te 2014 yerel seçimlerinden sonra Başbakanımızın oy oranını Karabük genelinde desteğini vererek yüzde 15 oranına kent merkezi olarak da yüzde 18 arttı. Bu anlamda ben Karabük halkına Başbakanımıza göstermiş olduğu teveccühten dolayı çok teşekkür ederim. Benin Karabük’ten beklentim yüzde 71 civarındaydı.

Çünkü Karabük’te Başbakanımıza bizim daha önce yüzde 68 oranında İl Genel Meclisi oyumuz vardı; ama o 2004 seçimlerindeydi. Bu süreçten sonra tamam Karabük’te bir düşüş olmuş olabilir; ama Başbakanımızın Karabük’e yapmış olduğu hizmetleri say say bitmiyor. Ben Karabük insanın ahdi vefalı olduğunu, vefalı bir il olduğumuzu söylemiştim. Vefalı bir İl olduğunu da ispatladı. Çünkü şehrin her yerini imar eden Başbakanımıza bu oy oranını vererek de vefasını göstermiş oldu.

Bu anlamda ben teşkilatlara da teşekkür ediyorum. Seçime bir ay kala İl Başkanlığı verildi. Ancak 25 günlük bir çalışma yapabildik. Kısa sürede seçim koordinasyon merkezi kuruldu. Normalde biz iki buçuk ayda gezebileceğimiz yerleri 25 günlük bir kısa sürede gitmediğimiz yer bırakmadık. Bu anlamda Yenice’de, Eskipazar’da, Eflani’de ve Safranbolu’da elini sıkmadığımız esnaf bırakmadık. Kadın kollarımızda bu seçime son bir hafta kala yönetim kurulunu oluşturabildi. Kadın kollarımız da bütün evlere Karabük’e yaptığımız hizmetleri anlatan broşürleri dağıttı. Gençlik kollarımızı yoktu. Onları dışarıdan takviye ile belli bir seviyeye getirdik. Merkez İlçemizi de bu anlamda burada çalıştırdık, ama seçim koordinasyon merkezi burada ilçelerinde seçim programını yapıyor. Burada merkez de bizim belediyemiz olmadığı için kendimiz çalıştık.

saylMehmet Ali Şahin bey ve Osman Kahveci torba yasasından dolayı seçim çalışmalarımıza fazla katılamadılar. Otomatik olarak da biz merkez de, ilçelerde, belediye başkanları ve teşkilatlar ile çalıştık. Bu anlamda Karabük halkı yüzde 65 oranında bir oy ile sayın Başbakanımıza vefasını gösterdi. Ben seçim çalışmalarında yoğun tempodan dolayı evini unutan, çocuklarını göremeyen teşkilat kademesinde görev alan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yaklaşık 30’un üzerinde mahalle temsilcisine, başkanına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gece gündüz çalıştılar. Bunun neticesinde Karabük halkının Başbakanımıza olan sevgisini de görmüş olduk. Bu anlamda Batı Karadeniz’in yiğit insanlarının vefalı olduğunu da ispat etmiş olduk”

YENİ YÖNETİM KAPASİTENİ ORTAYA KOYDU
İl Başkanı Timurçin Saylar, ellerinden geldiği kadarıyla teşkilatlardaki arkadaşlar ile mücadele ettiklerini belirterek, “İl yönetimindeki arkadaşlarımızın da ne kadar kapasiteli olduğunu merkez de aldığımız oy oranı ile gösterdik. Merkezde kısa bir sürede yüzde 18 oranında bir artış sağladık” dedi.

Editör: Haber Merkezi