18 YILDA 31 KİLO, 10 AYDA 58 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRDİ 


 

KARABÜK EMNİYET MÜDÜRÜ DR. SERHAT TEZSEVER “GELECEK YIL NARKOTİM HİZMETE GİRECEK VE ZEHİR TACİRLERİNE YÖNELİK OPERASYONLAR SÜRECEK”


 

uyusturucuya-gecid-yok-1

Karabük Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadelede son 10 ayda rekor kırdı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü 1995 yılından bu yana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Şube Müdürlüğünün çalışmalarıyla 18 yılda kent genelinde 31 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmesine karşın son 10 ayda 58 kilo gibi rekor bir seviyede uyuşturucu madde ele geçirilmesi dikkat çekti.

18 Şubat 2014 tarihinde Karabük İl Emniyet Müdürü olarak atanan Dr. Serhat Tezsever’in göreve başlaması ile birlikte kent genelinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında belirlenen hedefler doğrultusunda yapılan operasyonlar kapsamında bir yıllık çalışma zarfında 18 yılda ele geçirilen uyuşturucu maddesinin iki katına ulaşıldı.

1995 yılında Karabük’ün il olması ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesini 1995 - 2013 yılları arasında geçen 18 yıllık sürede 31 kilo uyuşturucu madde ele geçilirken, bu yıl 10 aylık sürede ise 18 yılda ele geçilen uyuşturucunun iki katına ulaşılarak 58 kilo uyuşturucu madde ele geçildi.

Uyuşturucu tacirlerinin gizli bölmelere sakladıkları uyuşturucuların bulunmasına katkı sağlayan 2 yaşındaki Belçika kurdu 'Şila'nın da verdiği desteklerle kent genelinde uyuşturucuya geçit vermeyen Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, çalışmaların bir ekip halinde ve birimlerin ortaklaşa çalışması ile ortaya çıktığını söyledi.

“18 YILDA 38 KİLO, 10 AYDA 58 KİLO”
Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, uyuşturucu operasyonlarında 'Şila'nın katkısının büyük olduğunu da belirterek, şu açıklamaları yaptı;

uyusturucuya-gecid-yok-2“1995 yılından bu yana KOM Şube Müdürlüğünün çalışmalarıyla 1995-2013 yılları arasında 31 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmesine karşın son 10 ayda 58 kilo gibi rekor bir seviyede uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlarda 106 şahısa işlem yapılmış olup, 12 şahıs tutuklanmıştır. Kısacası, 18 yılda 31 kilo, son 10 ayda 58 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Göreve geldiğimiz günden buna özellikle gençlerimizi zehirlemeye çalışanları tespit ederek Terör, İstihbarat ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğümüzce takibe alarak son 7 ayda 60 tane uyuşturucu operasyonu yaptık. Tabi bu iş sadece yapılan operasyonlarla da bitmiyor. KOM Şube Müdürümüz Raif Arabacı ve uzman arkadaşlarımız tarafından yürütülen eğitim faaliyetleri kapsamında şuanda 52 okulda 4 bin’e yakın öğrencimize “Madde Bağımlılığı” konusunda eğitim verilerek gençlerimizi bilgilendiriyoruz”

“NARKOTİM GÖREVE BAŞLAYACAK”
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatılan “Narkotim” projesinin gelecek yıldan itibaren Karabük’te de başlayacağını kaydeden Tezsever, açıklamalarına şöyle devam etti;

uyusturucuya-gecid-yok-3“Narkotim projesi Başbakanımızın talimatları üzerine açıldı. Proje kapsamında ilk etapta 11 il seçildi. Bu proje uyuşturucu ile mücadelede hükümetin kararlılığını göstermektedir. 2015 yılının sonuna kadar 81 il ve 28 riskli ilçede Narkotim birimleri kurulacak. Karabük’te de 2015 yılının başından itibaren bu birimi hayata geçireceğiz. Narkotim projesinde görev yapacak olan arkadaşlarımız kent genelinde özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde görev yapacaklar. Uyuşturucu madde temini ve satışını yapanlara engel olacaklar. Bizler zaten 10 aydır bu kapsamda Karabük’te büyük özveri ile çalışıyoruz. Bunun örneğini de son 10 ayda yaptığımız operasyonla ortaya koyduk”

Editör: Haber Merkezi