Yıllardır büyük bir mücadele sonucunda kentsel dönüşüm için uygun hale getirilen Soğuksu Mahallesinde, 3.Etap Kentsel dönüşüm inşaatı için ihale tarihi belli oldu. İnşaat yapım ihalesi 6 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Daha önce Başkan Vergili döneminde 1. Ve 2. Etap kentsel dönüşüm inşaatları tamamlanan ve 1.000 kişilik bir öğrenci yurdu da yapılan Soğuksu mahallesinde, 6 Mayıs tarihinde 3.Etap kentsel dönüşüm başlayacak. 

Proje kapsamında 866 adet 2+1 ve 3+1 konut, 43 işyeri, çocuk parkları, cami, okul ve Kuran Kursu gibi sosyal donatı alanları inşa edilecek. 

Konuyla ilgili konuşan Vergili: "Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Karabük halkına hayırlı ve uğurlu olsum. Şimdi sıra geldi yine yıllardır mücadelesini verdiğimiz Bayır Mahalle ve Kemiklidere Kentsel Dönüşüm Projelerini gerçekleştirmeye. En kısa sürede bu projelerimizin de ihaleye çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Karabük halkı çok iyi biliyor ki Yaparsa Rafet Vergili yapar. Bizler sözümüzün Eriyiz." şeklinde konuştu.