isci-meydanlara


 

Çelik İş Sendikası, Toplu İş Sözleşmesinin uzamasından dolayı işçiyi bilgilendirme amacıyla bu gün Kardemir içinde bir bildiri dağıttı.

Cuma namazı öncesi fabrika içindeki mescitlerin önüne konulan yazılı bildiri de, birlik ve beraberlik mesajları yer alırken, 1 Mayıs kutlamaları için Kardemir çalışanı, Karabük meydanlarına davet edildi.

Ayrıca sendika Kardemir de çalışan işçilerin cep telefonlarına SMS atarak, sakal bırakma eyleminin başladığını da belirtti.

Çelik İş Sendikası’nın başlıklı kâğıdına basılı olan yazılı bildiride şu görüşlere yer verildi;
Bildiğiniz gibi uzun yetkisizlik döneminden sonra, yeniden başladığımız Toplu İş Sözleşme görüşmelerini açık, şeffaf ve net bir şekilde, Karabük şubemiz ve temsilcilerimizin de katılımı ile yürütmekteyiz.

Biz Kardemir çalışanlarının ücretlerinin hak ettiklerinin altında olduğunu ısrarla vurguluyoruz. Bu durumun Karabük ve yöresinin ekonomik ve sosyal yapısını olumsuz etkilediğini herkes gibi açıkça görüyoruz. Bunu düzeltmek, Kardemir işçisinin hak ettiği ücretlere, layık oldukları hayat seviyesine ulaşmaları için, cesaretlerine, birlik ve beraberliklerine ve mücadele iradelerine güvendiğimiz yiğit çelik işçileri ile beraber yola çıktık.

Sözümüz söz, geri dönüşümüz yok, olamazda. Ne zaman işçilerin, çalışanların daha adaletli bir ücret, daha insanca bir yaşam talebi olsa, ileri sürülen krizlerin bahanesi, işçilere, çalışanlara hak ettikleri ücreti vermek istemeyen sistemin bilindik oyunudur. Bu sistem varlığını krizler yaratarak sürdürmektedir. Önüne Asya krizi, Güney Amerika krizi ve petrol krizi gibi etiketler koyarak varlığını sürdürmektedir.

Bu krizler gelip geçmekte ancak çalışanların ücretlerindeki kriz asla geçmemektedir. İşte bizim mücadelemiz çalışanların ücretlerini krizden çıkarma mücadelesidir. Bildik kriz söylemlerine asla boyun eğmeyiz. Çeşitli matematik oyunları ile işçi ücretlerinin artmadığı ortadadır. Biz çalışanların eline geçecek olan ücrete bakıyoruz, bizim hesaplarımız bu noktadadır.

Günümüzün çağdaş, demokratik, adil paylaşıma dayalı hayatında, şirketlerin, işletmelerin, fabrikaların gücü, çalışanlarına verdikleri ücret ve çalışanlarının hayat standartlarının yüksekliği ile ölçülmektedir. Bu güne kadar da çalışanlarına insanca ücret verdiği için, işçilere hak ettikleri ücreti verdikleri için batan, ne bir şirket, ne de bir fabrika vardır.

Kırmızı çizgilerimiz asla değişmez. Beraber yola çıktık, birlikte yürüyoruz. Tüm Kardemir çalışanlarını bir görüyoruz, asla ayrım yaptırmayacağız. 1070 arkadaşımıza uygulanan protokolle sözleşmenin dışına itilmelerini asla ve kata kabul etmeyiz. Bu protokol bizim için yok hükmündedir. Anca beraber, kanca beraber, hepimiz bölünmez, parçalanmaz bir bütünüz.

Tüm Kardemir çalışanları ve biz inanıyoruz ki bu sözleşme, Kardemir işçisine ve Kardemir’e yakışır bir şekilde bitecektir. İnandığımız düşünceler Kardemir işçisinin istekleri ve inançlarıdır. Ne kadar kararlı olduğumuzu göstermek, mücadelemizi ve dayanışmayı pekiştirmek amacı ile 1 Mayıs günü Karabük’te saat 11:00’de Albay Karaoğlanoğlu Caddesinde yapılacak olan “Taşeronlaşmaya Hayır, İnsanca Yaşam Mücadelesine Evet” mitinginde hepimiz toplanıyor, gücümüz ve irademizi gösteriyoruz.