YABGU NİHAT YİĞİT: “52 SAYOKAN ALPLARI KÖZGÜ’DEN GEÇTİ”


 

20140922AW198824_03Türk Savaş Sanatı Sayokan 'Savaşçının Yolu ve Kanı' alpları, seviye atlamak için Közgü'ye katıldı.

Türk Savaş Sanatı Sayokan alplarının bir üst seviyeye çıkmak için mücadele ettiği Közgü Safranbolu’da gerçekleştirildi. Eğitim seminerleri ile başlayan ve iki gün süren etkinliğin son gününde düzenlenen Közgü sınavına Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Sayokan Kurucusu Yabgu Nihat Yiğit, Sayokan Dünya Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Ünal Özdemir, Genel Sekreter Doç.Dr. Taşkın Deniz ile Türkiye’nin değişik illerinde bulunan Sayokan okullarından temsilciler katıldı.

Közgü öncesi Yabgu Nihat Yiğit tarafından Tola, Tayçu ve Kün-Eki semineri verildi.

20140922AW198824_01Kelime itibariyle 'ayna' manası taşıyan Közgü'ye giren Sayokan Alpları, bir nevi kendileriyle yüzleşti. Sayokan'da Közgü, mânâ ile maddenin aynı anda yüzleşildiği, bu yüzleşmede nerede durduğumuzu bize gösteren bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Türkiye genelinde terfi süreleri dolmuş 13 ilden 52 Sayokan Alpları’nın Közgü’ye katıldığını belirten Yabgu Nihat Yiğit, “Terfi süresini doldurmuş Türkiye genelindeki Alpların közgü sınavı gerçekleştirdik. Bu sene Safranbolu’da yaptık ve 13 il’den 52 kişi katıldı. İki gün süren etkinliğin ilk günü teknik eğitim semineri verdik. Son gün ise terfi süreleri dolan Alplar 11 kapıdan oluşan engelleri geçerek bir üst kademeye geçmek için mücadele verdi” dedi.

Editör: Haber Merkezi