14 Mayıs Genel Seçimleri için AK Partiden aday adayı olmayı hedefleyen genç iş insanı Salih Aydın 16 Mart Perşembe günü 19:00'da kalabalık bir grup ile Ak Parti İl Başkanlığı binasına gelerek müracatını yaptı.

Aydın, aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Benim AK Parti sevdam 2001 yılında mazlumların ve mağdurların umudu, Dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Karabük ziyaretinde tişörtümün yakasına taktığı, benim için o günden beri büyük anlam taşıyan AK Partimizin rozetini yakamdan gördüğüm an başladı.

Kurulduğu günden bu yana gönül verdiğimiz, hizmet ettiğimiz, kutlu mücadelenin her aşamasında iyi günde kötü günde, en zor zamanlarda mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğumuz AK Parti çatısı altında millete hizmet yolunda AK Partimizden, kutlu davamızdan bugün ilk günkü aşkla ilk günkü heyecanla, sizin içinizden gelen Salih AYDIN kardeşiniz, ağabeyiniz, oğlunuz olarak Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurumuzu yaparak millete hizmet yolunda 'bismillah' diyoruz.

Bizler AK Partili olmaktan, bu kutlu davanın neferleri olmaktan, doğduğumuz ve doyduğumuz şehir Karabük'ümüze hizmet etmekten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'la birlikte yürümekten her zaman gurur duyduk. AK Parti, çağlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, kutlu bir davanın mirasının sorumluluğunu omuzlarında taşıyan; kimsesizlerin kimsesi, Dünya mazlumlarının umudu, milli iradenin tezahürü bir siyasi harekettir.

AK Parti, Ülkemizin son 21 yılında cennet vatan Türkiye'mizin her köşesinde inşa edilen eserlerle yatırımlarla değil, aynı zamanda milletimizle kurduğumuz gönül bağıyla insanlarımızın siyasete bakış açısını değiştirmeyi başarmıştır Uzun yıllar sonra aziz milletimizin siyasetçiye, siyaset kurumuna olan güvenlerini sağlamayı aynı zamanda ülkemizde huzur ve güven ortamını, ekonomik refah ve kalkınmayı sağlamayı başarmış bir siyasi harekettir

AK Partimiz, milletin çıkarlarını, ülkenin menfaatlerini daima kendisinin üstünde tutmaktadır. Bizim kutlu davamız, senlik benlik davası değil, memlekete ve aziz milletimize hizmet davasıdır. Bizim mücadelemiz lider ülke Türkiye'yi aydınlık geleceğine, yepyeni ufuklara kavuşturma mücadelesidir İnşallah, aziz milletimizin feraseti ve desteğiyle neferi olmaktan şeref duyduğumuz teşkilatımızın özverili çalışmaları ile 14 Mayıs'ta rekor bir oyla hem Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar seçecek hem de emeğin ve alın terinin başkenti Karabük'ümüzde siz kıymetli hemşerilerimizin, gençlerimizin teveccühüyle partimizin oylarını artırarak tüm milletvekilliklerini kazanacağız.

Saygıdeğer dava arkadaşlarım, kıymetli hanımefendiler, basınımızın güzide temsilcileri, emeğin alın terinin başkenti, Cumhuriyet kentinin ve Karabük'ümüzün güzide insanları kıymetli hemşerilerim, geleceğimizin teminatı her şeyimiz umudumuz sevgili gençler, Milletvekili aday adayı başvurusu yaptığım bugün de bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim. Bu mücadele de elini taşın altına koyan tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

Bugün bu vesile ile yakın zamanda yaşadığımız asrin felaketinde hayatımı kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, geride kalan ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim milletimize bir da ha böyle acılar yaşatmasın inşallah. Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah'a emanet olun. Allah bu kutlu yolda hepimizin yardımcısı olsun."