AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN, BRTV YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ÇETİNKAYA’NIN KONUĞU OLDUĞU TV PROGRAMINDA ÜLKE VE BÖLGEMİZ GÜNDEMİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.


mali-brtv

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da ilimizde bazı ziyaretlerde bulundu.

Ankara’dan Karabük’e gelişinde BRTV’ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın ülke ve bölgemiz gündemi ile ilgili sorularını yanıtladı.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

AK Parti adına Anayasa çalışmalarını yürüten Komisyon’da etkin görevde bulunan Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olduğunun bütün siyasi partiler ve toplum tarafından kabul edildiğini belirtti.

Şahin “Biliyorsunuz 1982 Anayasası darbe ürünü bir Anayasa’dır. 2011 genel seçimlerinden önce bütün siyasi partilerimiz yeni bir Anayasa yapılması konusunda söylemlerde bulundular. Seçimlerden sonra da Meclis Başkanımızın girişimleri ile bir Anayasa komisyonu oluşturularak çalışmalara başladık. Biz AK Parti olarak bu komisyona diğer siyasi partiler kadar üye verdik. Halbuki bizim meclisteki sayımız diğer siyasi partilerden çok daha fazladır. Meclis iç tüzüğünü uygulasaydık komisyonda onların tamamından daha fazlasıyla temsil edilebilirdik. Ama biz her siyasi partiden eşit sayıda üye olsun istedik. Bizim amacımız uzlaşma ile milletin önüne yeni bir Anayasa hazırlayabilmekti. Hedefimiz 2012 yılının sonuna kadar çalışmaları bitirmekti. Ama bazı nedenlerle bu süre uzadı. 2012 başında Meclis başkanımız tekrar bizi bir araya topladı. 3 ay içinde, yani Mart ayı sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı hedefledik. İşte, bu nedenle yılbaşından bu yana her gün Sabah 10.00’dan akşam 19.00’a kadar aralıksız çalışıyoruz. Bu ay sonuna kadar da çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Anayasa çalışmalarında mutabakat sağlanamaması halinde AK Parti olarak milletin önüne kendi teklifimizi sunmayı hedefliyoruz.” Dedi.

TERÖRÜN SONLANDIRILMASI İÇİN SÜRDÜRÜLEN ÇÖZÜM SÜRECİ

Ülkemizde 30 yıldan bu yana devam eden terör olaylarının sonlandırılması için sürdürülen görüşmelerle ilgili de önemli açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı bir biçimde bu konunun çözümü için bir irade ortaya koyduğunu belirtti.

M. Ali Şahin, BRTV’deki programında terörün sonlandırılması ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Her siyasi parti liderinin, her Başbakan’ın göze alamayacağı bir süreç başlamıştır. Türkiye uzun süredir bölücü terörle mücadele sonucunda çok can kaybı vermiştir. Bunun yanında çok önemli bir kaynakta harcadık. Biz bu kaynağı ülkemizin kalkınması için harcayabilseydik, Türkiye şu anda çok daha başka noktada olurdu. Bu süreç nasıl başladı? Bu süreç şöyle başladı. Bu terör örgütünün kabul edelim veya etmeyelim lideri konumundaki kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştır. Kendisi Başbakan’a bir mektup yazmıştır. Ben bu sorunun çözümüne katkı verebilirim demiştir. Şimdi bu test edilmektedir. Biz buna çözüm süreci diyoruz. Terörden arındırma süreci diyoruz. Bu risklerle doludur. Biz terörü ülkemizin gündeminden çıkarmak istiyoruz.”

İmralı’da yapılan görüşmelerin basına sızdırılması ile ilgili de düşüncelerini açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu konuda da şöyle dedi

“Son üç BDP’li milletvekili İmrayı’ya götürüldü. Orada yapılan görüşmeler basına yansıdı. Dikkat edin, Sayın Başbakanımız bu konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Ben iyi biliyorum çünkü sürekli beraberiz. Bu tür provokatif hareketler, bizi bu sorunu çözmek gayretimizden alıkoyamaz. Türkiye’yi bu beladan kurtarmak hedefindeyiz. Bu tutanakları basına kim verdi. Şimdi birkaç gündür bu konuşuluyor. Muhalefet partileri bunu konuşuyorlar. Basın bunu yazıyor. Aslında gazeteci Namık Durukan arkadaşımız görevini yapmıştır. Şu anda Karabük’te bir medya kuruluşundayız. Siz de elinize geçen her türlü haber nitelikli konuyu yayınlarsınız. Namık Durukan’da bunu yapmıştır. Kim vermiştir, sanıyorum dün Milliyet Gazetesi’nin Ankara temsilcisi Fikret Bila nereden kaynaklandığına dair bir açıklama yapmıştır, görüşünü belirtmiştir. Kim vermiştir, o da yakında ortaya çıkar. Ama kimin verdiği falan bize göre fazla bir değeri ve önemi yok. Bize göre önemli olan bu terör belasının ülkemizin gündeminden düşmesidir. Tabi biz bunu hedeflerken 4 tane ilkemizden asla vazgeçmeyiz. Tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak… Zaten bunlardan vazgeçin de diyen yok olamazda. Sırası gelmişken, o tutanakları o gazeteciye kim vermişse, bunu kötü niyetli de vermemiş olabilir. Zaten bu süreç dünyanın gözünün önünde şeffaf bir biçimde yürütülüyor. Bu belgeleri basına veren kişi ortaya çıkıp, mertçe ‘bu belgeleri ben verdim. Amacım da bu süreci sabote etmek değildir.’ Diyebilse, çok daha iyi olacaktır. Orada şunlar konuşulmuş, bunlar konuşulmuş, bunların üzerinde durmuyorum. Biz bu ülkede şehit cenazeleri ile üzülmek, ağlamak, kimseyi de üzmek istemiyoruz. Amacımız ülkeyi bu terör belasından kurtarmaktır.”

SAĞLIK HİZMETLERİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ilimizdeki bazı önemli yatırım ve hizmetlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Devam etmekte olan ve yapımında son aşamaya gelinen Şirinevler Devlet Hastanesi’nin bu yılın ortalarına doğru hizmete açılabileceğini ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortaklaşa kullanılacağını belirtti.

Hastanenin sadece Karabük için değil çevre il ve ilçeler için de önemine dikkat çeken Şahin “Şirinevler Devlet Hastanesi sanıyorum bu yılın ortalarından itibaren hizmete açılabilecektir. Biz bu hastaneyi sadece Karabük için düşünmüyoruz. Çevre ilçe ve iller için de hizmet verebilecek büyüklükte bir hastane olacaktır. Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortaklaşa kullanılacaktır. Bununla ilgili anlaşmalarda yapıldı. Tıp Fakültemizde eğitim ve öğretimde bulunacak hocalarımız da burada vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vereceklerdir. İnşallah bu hastanemiz burada faaliyete başladığında Karabüklü vatandaşlarımız İstanbul’a Ankara’ya gitmek zahmetinde bulunmayacaklar. Rektörümüz Burhanettin hocanın da dediği gibi Ankara’dan hasta bile gelecektir.” Dedi.

İLÇELERE YÜKSEK OKULLAR AÇILMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Üniversitesi’nin günden güne geliştiğini ve artık ilçelerimize de yüksek okullar, fakülteler açma noktasına geldiğini de belirterek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Biliyorsunuz ilk yüksekokul Eskipazar ilçemize açıldı. Bu okulumuz şu an faaliyettedir. Şimdi Eflani ve Yenice ilçelerimize de üniversitemize bağlı yüksek okullar açılması için çalışmalarımızı tamamladık. Rektörümüz Burhanettin Uysal hocamız eksik olmasın, her iki ilçemizde de yüksekokullar açılması için kararları aldı. Biliyorsunuz YÖK ilçelerde yüksekokullar açılması için nüfusunu bakıyor. Bizim hem Eflani hem de Yenice ilçelerimizde sorun çıktı. YÖK yönetim kurulu tarafından her ikisi de reddedildi. Ancak, biz milletvekili arkadaşımız Osman Kahveci ile hem YÖK Başkanı, hem de Başkan Vekili ile görüştük. Çok şükür iki ilçemizde de yüksekokul kararını çıkardık.”

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Organize sanayi bölgesinin genişletilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını belirten Mehmet Ali Şahin, bu konuda da şunları söyledi;

“Organize Sanayi Bölgemizin genişletilmesi için çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz Organize Sanayi Bölgemizin bir yönetimi var. Başında da biliyorsunuz Valimiz İzzettin Küçük Bey var. O da yakinen takip ediyor. Buraya geçenlerde Sanayi Bakanı geldiğinde de gündeme getirmiştik. Bu konuda da artık sona gelindi. Karabük’e yatırım yapmak isteyen sanayici ve işadamlarımıza yeni parseller gösterme noktasına gelmiş olacağız. Ayrıca bu nokta da bir şey daha söyleyeyim. Organize Sanayi Bölgelerinde meslek yüksek okulu açıldığı takdirde devletimizin bu okullara desteği var. Organize sanayi de nitelikli eleman yetiştirecek okula ihtiyaç var. Şimdi bu açığı nasıl kapatırız. Geçtiğimiz hafta TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettim. Beni yemeğe davet etmişti. Yakın bir zamanda inşallah TOBB’un inşa edeceği bir meslek lisesinin temelini atacağız. Böylece hem sanayimiz nitelikli elemana sahip olacak, hem de gençlerimiz iş bulabileceklerdir.”

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN İSTİHDAMI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mart ayı içinde çok sayıda engelli vatandaşımızın istihdamına yönelik çalışmalar olduğunu da belirterek, bu konuda da şu açıklamalarda bulundu;

“Biz özellikle geçtiğimiz yıl ve bu yıl engelli vatandaşlarımızdan kamuya eleman alma işini hızlandırdık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Hanım buna çok önem veriyor. Geçtiğimiz yıl engelli vatandaşlarımızdan 5 Bin 700 civarında eleman aldık. Şimdi 8 Bin 115 yeni elemanı içinde bulunduğumuz Mart ayı içinde işe alacağız. Peki, nasıl olacak. Geçtiğimiz yılın Nisan ayı içinde engelli vatandaşlarımızla ilgili bir sınav yapıldı. 60 bin dolayında engelli vatandaşımız bu sınava katıldı. Bu kişiler arasından alınacaktır. Hangi kuruma ne kadar eleman alınacağı internet sitesinden yayınlandı. Bunu takip etsinler. 600’e yakın da engelli vatandaşımız da kura ile alınacaklar. Bu başvurular 8 Mart tarihine kadar devam edecektir. Karabük’teki engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşları ve ilgili vatandaşlarımız bunu takip etsinler.”

ANKETİ KİM YAPTIRDI?

Son günlerde Karabük gündemini meşgul eden Belediye Başkan aday adayları ile ilgili yaptırılan telefon anketle ilgili olarak BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın bir sorusu üzerine Şahin şu açıklamayı yaptı;

“Bizim genel merkez olarak, bir seçim sathı mahalline geldiğimizde, adaylarımızın tespitinde bir kamuoyu yoklamasından yararlanıyoruz. Ancak, bahsettiğiniz anketle bizim ne genel merkezimizin, ne de yerel il teşkilatımızın bir ilgisi yoktur. Kim yaptı, niçin yaptı fazla da üzerinde durmuyorum. Ehemmiyet vermiyorum. Zamanı gelince biz AK Parti Genel merkezi olarak, ne yapılması gerekirse yaparız. Zamanı gelmeden bu tür çalışmalar yapmayız.”

KARABÜK TİCARET ODASI SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, son haftalarda özellikle Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine müdahil olduğu konusundaki söylentilerle ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu ve şöyle dedi;

“Ben burada hiçbir sivil toplum örgütünün seçiminde taraf olmam. Buradaki esnafımız, sanayicimiz, işadamımız odalarının teşekkülü ile ilgili kimi uygun görmüşse, biz onunla çalışırız. Çünkü hepsi de benim hemşerilerimdir. Burada herhangi bir ayırım yapmam. Hepsi de canımız, ciğerimiz arkadaşlarımızdır, kardeşlerimizdir. Dolayısı ile şuna yakın, buna uzak gibi bir konumda değilim. Ben Karabüklü vatandaşlarımız arasında da bir ayırım yapmıyorum. Bana herkes gelir, hiç kimseye ‘hangi partidensin’ diye sormam. Her hemşerimizin talebi ile de elimden geldiği kadar ilgilenirim. Dolayısı ile bu seçimlerde falan da taraf olmam söz konusu değildir. Kim layıksa, sanayicilerimiz, esnaflarımız, işadamlarımız seçerler başlarına getirirler. Biz de onlarla çalışırız, onlarla Karabük’e hizmet etmeye devam ederiz.”

“TEK KALE SİYASET YAPIYORUZ” AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde basın mensupları ile yapılan kahvaltılı basın toplantısında “tek kale maç yapıyoruz” şeklindeki açıklamalarının basında ve diğer siyasi partilerdeki yankıları üzerine de bir açıklama yapan Mehmet Ali Şahin bu konuda da şunları söyledi;

“Aslında kastım şuydu. Biz AK Parti kurulduğu günden beri her seçime girdik. 2002’de 3-0, 2007’de 3-0, biliyorsunuz son seçimlerde de 2-0 seçimi kazandık. Üç milletvekili seçiminde de, AK Parti tüm milletvekilliklerini aldı. Bu anlamda kullanılan bir cümledir. Burada yadırganacak bir şey yok. Bu diğer siyasi partileri belki kamçılayacak bir şeydir. Mademki tek kaledir, maçtır gündeme geldi. Az önce sizinle sohbet ederken il başkanımıza bir öneride bulundum. İl teşkilatlarımız birer futbol takımı çıkarsın, burada siyasi partiler arasında bir futbol turnuvası düzenleyelim. Böylece hem birbirimizi daha yakinen tanımış oluruz, nihayet Karabük hepimizin, birbirimizi yakından tanıdığı bir ilimiz. Hepimiz siyaseti hizmet için yapıyoruz. Siyaset bir kavga aracı değildir. Evet, farklı siyasi görüşlere sahip olabiliriz. Ama biz aynı ilin vatandaşlarıyız, hemşerileriyiz, aynı ilde yaşıyoruz. Siyaset üstü bir takım değerlerimiz var. Dolayısı ile her zaman bir araya gelmeliyiz. Aramızdaki beşeri ilişkiler her zaman üst düzeyde olmalı. Belki de bu futbol turnuvası buna hizmet eder diye düşünüyorum.”

KARDEMİR’DEKİ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Kardemir’deki toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin Mehmet Çetinkaya’nın bir sorusu üzerine de şu açıklamaları yaptı;

“Tabii, burada nihayet Kardemir bir özel sektördür. Burada çalışan işçi kardeşlerimizin üyesi bulunduğu yetkili sendika da var. Sanıyorum yetki süreci yargıya intikal ettiği için süre oldukça uzamıştı. Bir toplu sözleşme gerçekleştirilememişti. Burada 5. yüksek fırınla ilgili tören yapılmıştı. Sanayi Bakanımız Nihat beyde gelmişti. Orada yaptığım kısa konuşmada da toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce sonuçlanmasını arzu ettiğimi söylemiştim. Kardemir yöneticileri de benim arkadaşlarımdır. Kendileri önemli işler yapıyorlar, önemli yatırımlar yapıyorlar. Kardemir’i daha da büyütüyorlar. Üretimi arttırıyorlar. Bütün bunlar işçiler olmadan gerçekleşmiyor. Ben bunu da düşündüğüm için bu toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce anlaşma ile neticelenmesini arzu ettiğimi belirtmiştim. Her iki tarafında bir makulde buluşmalarını temenni ediyorum. Bu makulün ne olacağını kendileri tayin edeceklerdir. Hükümet olarak, bizim olaya müdahale etmemiz mümkün değil. Biz bu konuda taraf değiliz. Kardemir bir devlet teşekkülü değil, devlet teşekkülü olsa bu işleri şu anda Devlet Bakanımız Faruk Çelik bey yürütüyor olur ve ona söylerdik.”

BRTV KLASİĞİ: “OKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, okullar arası bilgi yarışmalarındaki başarılarımızdan dolayı BRTV’yi kutlayarak, bunun çok önemli bir çaba olduğuna vurgu yaptı ve şunları söyledi;

“Size değişik vesilelerle söylemiştim. Burada da tekrar ediyorum. Liselerarası, ortaokullar arası bilgi yarışmalarını birkaç yıldan bu yana başarı ile devam ettirmeniz nedeniyle sizi kutluyorum. Bunu çok önemsiyorum. Bu yarışmaları siz istikrarlı bir şekilde yürütüyorsunuz.  Bunun eğitim ve öğretime ciddi katkılar sağladığına inanmaktayım. Bunun Türkiye genelinde TRT’nin de katkıları ile gerçekleşmesi çok ilgi çekecektir. Rekabeti arttıracaktır en azından. Sizin bu konuda Türkiye genelinde devam ettirmek konusundaki çalışmalarınızı devam ettirin. Bana bu konuda bir görev düştüğü takdirde yerine getiririm, ilgili kurumlarla görüşerek. Demin söylediğim düşüncelerimi onlara aktarabilirim.” Dedi.

Hafta içinde ortaokullar arasında il birincisi olan Kanuni Ortaokulu yöneticilerini, öğrencilerini ve velilerini de kutlayan Şahin, “Yoğun çalışmalarım nedeniyle ben bu finale katılamadım. İnşallah Liselerarası yarışmanın finaline katılmayı arzu ederim” dedi.

 

Kaynak: brtv.com.tr


Editör: Haber Merkezi